Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
3 comentarii

Nu uitati vinieta cand mergeti in Slovenia


11 ianuarie 2010 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comunicat MAE: „Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români care doresc să călătorească în Republica Slovenia că circulaţia auto pe reţeaua de autostrăzi din această ţară este condiţionată de achiziţionarea vinietei.

Contravenţia pentru nerespectarea legislaţiei locale este de 300 euro sau 150 euro achitaţi în termen de 8 zile. Totodată, în absenţa vinietei, odată cu întocmirea procesului verbal de contravenţie, Poliţia poate reţine documentele de identitate ale conducătorului auto şi/sau documentele autovehiculului.

Vinietele pot fi achiziţionate de la staţiile de carburanţi din Ungaria, Croaţia, Austria, Italia – înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Slovenia sau de la prima staţie de carburanţi de pe teritoriul Sloveniei. Informaţii suplimentare referitoare la punctele de vânzare a vinietelor se pot obţine la adresa: http://www.dars.si/Dokumenti/Toll/Methods_of_payment/Vehicles_under_35_t/Vignette/Sales_points_309.aspx

Pentru informaţii suplimentare privind condiţiile de călătorie în Republica Slovenia, cetăţenii români sunt sfătuiţi să consulte rubrica “Condiţii de călătorie” de pe pagina web a MAE.

Informații suplimentare:

În ultima perioadă a crescut numărul de cazuri în care cetăţenii români care au tranzitat Republica Slovenia nu au respectat normele privind obligativitatea achiziţionării vinietei pentru utilizarea reţelei de autostrăzi din această ţară.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii