« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

MMFPS despre proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii
11.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Comunicat Ministerul Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale: „În sedinţa de Guvern din data de 6 ianuarie 2010, Ministerul Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale, a supus atenţiei Guvernului o “Notă de prezentare a proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice din România”.

Ca urmare a acesteia s-a decis, ca Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale sa transmită tuturor ministerelor, proiectul de lege, urmând ca în cel mai scurt timp, să formuleze observaţii şi / sau puncte de vedere.

Pe baza acestor observaţii urmează să fie elaborată forma finală a legii, ce va fi înaintată Guvernului spre aprobare şi transmisă Parlamentului în vederea adoptării ei.

Adoptarea acestei legii reprezintă o condiţionalitate a Acordului de împrumut din anul 2009, încheiat cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Precizăm ca acest proiect de lege a fost dezbătut şi analizat cu reprezentanţii Confederaţiilor Sindicale şi Patronale, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, Comisia Europeană, Organizaţii ale pensionarilor, Consiliul Legislativ şi supus dezbaterii publice.

Astfel, au fost semnalate şi adoptate, o serie de îmbunătăţiri, faţă de forma iniţială, printre care şi propunerea potrivit căreia sumele provenite din drepturi de autor şi alte venituri obţinute în baza unor convenţii civile sau contracte de colaborare, să fie purtătoare de CAS.

Propunerea are in vedere, asigurarea dreptului de a primi pensie din sistemul public şi pentru acele persoane care obţin venituri exclusiv din aceste activităţi, astfel încât să nu devină dependente de programele de asistenţă socială, la momentul retragerii din activitate.

Modalităţile de aplicare a acestei măsuri urmează a fi stabilite la momentul definitivării proiectului de lege şi aprobării acestuia de către Guvern.

Este de menţionat faptul că această prevedere nu este aplicabilă persoanelor care, la data intrării în vigoare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, au calitatea de pensionar.”

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD