« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Precizarile Ministerul Justitiei ref. necesitatea cresterii cheltuielilor de personal in 2010
11.01.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Ministerul Justiţiei: „În urma apariţiei în presă a unor referiri la creşterea cheltuielilor de personal propuse de Ministerul Justiţiei potrivit proiectului bugetului pentru 2010, Ministerul Justiţiei face următoarele precizări:

Creşterea cheltuielilor de personal pentru anul 2010 faţă de 2009, propusă în proiectul de buget pentru anul în curs, a intervenit ca urmare a includerii integrale în salariile magistraţilor a sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, precum şi a sporului de confidenţialitate, începând cu 1 ianuarie 2010, potrivit Legii salarizării unice. În consecinţă, sumele destinate plăţii primelor de vacanţă sau a altor prime şi/sau indemnizaţii pentru magistraţi au crescut la rândul lor, acestea fiind calculate în funcţie de indemnizaţia lunară.

De asemenea, sumele cuprinse în bugetul MJ la cheltuieli de personal au crescut şi datorită preluării în bugetul pentru anul 2010 a cheltuielilor aferente personalului din cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, cheltuieli care nu se regăseau în bugetul pentru anul trecut. Potrivit prevederile Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a fost reorganizat prin schimbarea formei de finanţare în sensul trecerii de la finanţarea din venituri proprii la finanţarea de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Justiţiei.

În total, cheltuielile de personal prevăzute în proiectul de buget pe 2010 pentru personal propriu al Miniterului Justiţiei, ONRC şi instanţe se ridică la 1.370.107 mii lei, faţă de 953.079 mii lei în 2009. Reamintim că, potrivit legii, Ministerul Justiţiei este ordonator principal de credite şi pentru curţile de apel, tribunale şi judecătorii.

În ceea ce priveşte personalul propriu al Ministerul Justiţiei, precizăm că, încă din anul 2009 au fost reduse o serie de sporuri. Astfel, au fost reduse sau eliminate următoarele sporuri salariale pentru : sporul PHARE de 75% nu s-a mai acordat; sporul ANP s-a redus de la 30% la 10%; sporul de manager public s-a redus de la 55% la 25%.”

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD