Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova – efectuează cercetări penale faţă de FILIP NICULINA SIMONA, avocat în cadrul baroului Dolj, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.
Potrivit unui comunicat DNA, „din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
În perioada 18 decembrie 2009 – 6 ianuarie 2010, inculpata Filip Niculina Simona, a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 12.000 euro, în două tranşe, susţinând că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova, de la Tribunalul Dolj şi de la Serviciul Teritorial Anticorupţie Craiova, şi că poate interveni pe lângă aceştia spre a obţine o soluţie favorabilă în dosarul în care denunţătorul fusese trimis în judecată pentru infracţiunea de trafic de influenţă, în stare de arest preventiv, precum şi pentru punerea în libertate a denunţătorului.
La data de 21 decembrie 2009, inculpata a primit de la denunţător, prin intermediul unui investigator cu identitate reală autorizat de procurori, suma de 3.000 euro, iar la data de 8 ianuarie 2010, în baza înţelegerii avute de inculpată cu denunţătorul, aceasta a mai primit suma de 7.000 euro, fiind prinsă în flagrant delict.
Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 9 ianuarie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia. La aceeaşi dată, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă a inculpatei pe o perioadă de 15 zile.”
Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi
aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare
Condiţiile de publicare,
Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail
redactie@juridice.ro!