Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Noutati de la Registrul comertului
13.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Ministerul Justiției: „Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) a pregătit procesul de preluare a soluţionării cererilor de înregistrare din competenţa judecătorului delegat în cea a directorului oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal şi/sau persoanei sau persoanelor desemnate de către directorul general al ONRC, potrivit OUG 116/2009 privind activitatea de înregistrare a cererilor la Registrul Comerţului, care intră în vigoare la 14 ianuarie 2010.

Noul cadru legal, adoptat de Guvern la sfârşitul lunii decembrie 2009, vizează, în primul rând, respectarea drepturilor comercianţilor şi a celerităţii operaţiunilor aferente înregistrării şi operării unei afaceri.

Conducerea ONRC a dispus o serie de măsuri interne în vederea implementării noii proceduri, care vizează în primul rând rezolvarea cât mai rapidă a dosarelor restante la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (ORC –TB).

Astfel, în Bucureşti, începând din data de 14.01.2010, activitatea se va desfăşura pe două fluxuri operaţionale:

  • pentru dosarele nesoluţionate înainte de această dată va fi prelungit programul de lucru pentru compartimentele care efectuează operaţiuni de verificare, operare date şi editare documente şi va fi suplimentat personalul pentru activităţile de verificare, operare şi eliberare documente;
  • pentru dosarele înregistrate după data de 14.01.2010 se va asigura activitatea de verificare, înregistrare şi soluţionare a cererilor cu respectarea termenelor de eliberare prevăzute de legislaţia în vigoare.

Conducerea ONRC preconizează că dosarele restante în Capitală vor fi soluţionate în maximum doua luni.

La nivel naţional, activitatea se va desfăşura în mod normal, asigurându-se activitatea de verificare şi înregistrare a cererilor, cât şi activitatea de soluţionare a acestora de către directorul/directorul adjunct ale oficiilor registrului comerţului de pe lângă tribunale şi, în funcţie de volumul activităţii, de către persoana/persoanele desemnate prin decizia directorului general.

În perioada următoare, conducerea ONRC va efectua deplasări în teritoriu pentru verificarea modalităţii şi gradului de implementare a prevederilor ordonanţei, cu respectarea setului de măsuri interne adoptate.

Ghidul de informare privind documentele necesare pentru înregistrarea şi autorizarea comercianţilor persoane juridice şi înregistrarea modificărilor actelor constitutive ale acestora va fi modificat şi va putea să fie consultat pe site-ul www.onrc.ro la secţiunea „FORMALITĂŢI”.”

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.