Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Noutati de la Registrul comertului


13 ianuarie 2010 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Corporate, Flux informații, Sistemul judiciar

Comunicat Ministerul Justiției: „Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) a pregătit procesul de preluare a soluţionării cererilor de înregistrare din competenţa judecătorului delegat în cea a directorului oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal şi/sau persoanei sau persoanelor desemnate de către directorul general al ONRC, potrivit OUG 116/2009 privind activitatea de înregistrare a cererilor la Registrul Comerţului, care intră în vigoare la 14 ianuarie 2010.

Noul cadru legal, adoptat de Guvern la sfârşitul lunii decembrie 2009, vizează, în primul rând, respectarea drepturilor comercianţilor şi a celerităţii operaţiunilor aferente înregistrării şi operării unei afaceri.

Conducerea ONRC a dispus o serie de măsuri interne în vederea implementării noii proceduri, care vizează în primul rând rezolvarea cât mai rapidă a dosarelor restante la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (ORC –TB).

Astfel, în Bucureşti, începând din data de 14.01.2010, activitatea se va desfăşura pe două fluxuri operaţionale:

  • pentru dosarele nesoluţionate înainte de această dată va fi prelungit programul de lucru pentru compartimentele care efectuează operaţiuni de verificare, operare date şi editare documente şi va fi suplimentat personalul pentru activităţile de verificare, operare şi eliberare documente;
  • pentru dosarele înregistrate după data de 14.01.2010 se va asigura activitatea de verificare, înregistrare şi soluţionare a cererilor cu respectarea termenelor de eliberare prevăzute de legislaţia în vigoare.

Conducerea ONRC preconizează că dosarele restante în Capitală vor fi soluţionate în maximum doua luni.

La nivel naţional, activitatea se va desfăşura în mod normal, asigurându-se activitatea de verificare şi înregistrare a cererilor, cât şi activitatea de soluţionare a acestora de către directorul/directorul adjunct ale oficiilor registrului comerţului de pe lângă tribunale şi, în funcţie de volumul activităţii, de către persoana/persoanele desemnate prin decizia directorului general.

În perioada următoare, conducerea ONRC va efectua deplasări în teritoriu pentru verificarea modalităţii şi gradului de implementare a prevederilor ordonanţei, cu respectarea setului de măsuri interne adoptate.

Ghidul de informare privind documentele necesare pentru înregistrarea şi autorizarea comercianţilor persoane juridice şi înregistrarea modificărilor actelor constitutive ale acestora va fi modificat şi va putea să fie consultat pe site-ul www.onrc.ro la secţiunea „FORMALITĂŢI”.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică