Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Extradare Costica Argint
13.01.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat MJLC: „În data de 19 martie 2008 Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a transmis cererea de extrădare privindu-l pe cetăţeanul român Argint Costică, însoţită de documentele justificative, Ministerului Justiţiei din Republica Italiană. Cererea de extrădare a fost înaintată autorităţilor italiene după efectuarea controlului de regularitate şi a fost formulată în baza încheierii din data de 4 martie 2008 a Tribunalului Vrancea, Secţia Penală.

La data de 10 decembrie 2009, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a efectuat o revenire către Ministerul Justiţiei italian prin care a solicitat informaţii cu privire la stadiul procedurii de extrădare.

Din răspunsul autorităţilor italiene din data de 14 decembrie 2009 a rezultat că procedura de extrădare este încă în curs în faţa autorităţilor judiciare italiene, persoana în cauză având de altfel şi afaceri judiciare în Republica Italiană.

La data de 22 decembrie 2009 Biroul Naţional Interpol ne-a informat că la aceeaşi dată cetăţeanul român Argint Costică a fost arestat provizoriu în vederea extrădării în Republica Italiană.

Prin urmare, atât Tribunalul Vrancea, cât şi Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti au efectuat toate demersurile legale în sensul solicitării extrădării cetăţeanului român Argint Costică, autorităţile italiene fiind singurele competente să decidă asupra cererii de extrădare.

În data de 12 ianuarie 2010 au fost solicitate noi informaţii autorităţilor judiciare italiene care, prin intermediul magistratului român de legătură, au comunicat că procedura de extrădare este în curs de finalizare. Ministerul Justiţiei va comunica noi date pe măsură ce acestea vor fi transmise de autorităţile italiene.”

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.