Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Extradare Costica Argint


13 ianuarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Sistemul judiciar

Comunicat MJLC: „În data de 19 martie 2008 Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a transmis cererea de extrădare privindu-l pe cetăţeanul român Argint Costică, însoţită de documentele justificative, Ministerului Justiţiei din Republica Italiană. Cererea de extrădare a fost înaintată autorităţilor italiene după efectuarea controlului de regularitate şi a fost formulată în baza încheierii din data de 4 martie 2008 a Tribunalului Vrancea, Secţia Penală.

La data de 10 decembrie 2009, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a efectuat o revenire către Ministerul Justiţiei italian prin care a solicitat informaţii cu privire la stadiul procedurii de extrădare.

Din răspunsul autorităţilor italiene din data de 14 decembrie 2009 a rezultat că procedura de extrădare este încă în curs în faţa autorităţilor judiciare italiene, persoana în cauză având de altfel şi afaceri judiciare în Republica Italiană.

La data de 22 decembrie 2009 Biroul Naţional Interpol ne-a informat că la aceeaşi dată cetăţeanul român Argint Costică a fost arestat provizoriu în vederea extrădării în Republica Italiană.

Prin urmare, atât Tribunalul Vrancea, cât şi Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti au efectuat toate demersurile legale în sensul solicitării extrădării cetăţeanului român Argint Costică, autorităţile italiene fiind singurele competente să decidă asupra cererii de extrădare.

În data de 12 ianuarie 2010 au fost solicitate noi informaţii autorităţilor judiciare italiene care, prin intermediul magistratului român de legătură, au comunicat că procedura de extrădare este în curs de finalizare. Ministerul Justiţiei va comunica noi date pe măsură ce acestea vor fi transmise de autorităţile italiene.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică