Vizita de studiu pentru judecatori la Oficiul European de Brevete – Munchen, 23-25 februarie 2010


14 ianuarie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

INM anunta ca in perioada 23-25 februarie 2010, Academia Europeană de Brevete organizează la sediul Oficiului European de Brevete din München (Germania) o vizită de studiu având ca scop familiarizarea cu sistemul şi procedurile aferente brevetului european.

Evenimentul se adresează judecătorilor specializaţi în soluţionarea cauzelor de proprietate intelectuală (în mod special brevete) de la nivelul tribunalelor, curţilor de apel şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vizita de studiu se va desfăşura în limba engleză iar cheltuielile aferente participării sunt suportate de organizatori (costurile aferente cazării vor fi achitate direct de organizatori la hotel, detalii legate de acesta urmând a fi furnizate ulterior iar cheltuielile de transport internaţional vor fi rambursate, în sistem decont ulterior, pe baza formularului completat de participanţi, însoţit de tichetul de îmbarcare). Formalităţile de rezervare a transportului internaţional, precum şi a celui până la hotel sunt în sarcina participanţilor.

Având în vedere că din numărul total maxim de participanţi, respectiv 10, a priori numărul de locuri alocat fiecărui stat este 1, o selecţie preliminară va fi realizată la nivelul INM, pe baza următoarelor criterii:

– specializarea judecătorilor în soluţionarea tipului de cauze care fac obiectul vizitei de studiu;

– cunoaşterea limbii engleze;

– neparticiparea la acţiuni internaţionale similare organizate în domeniul dreptului proprietăţii intelectuale.

În acest context, magistraţii interesaţi sunt rugaţi să transmită până la data de 11 ianuarie 2010 un CV şi alte documente relevante din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor menţionate mai sus, în atenţia dnei expert Nadia-Simona ŢĂRAN (tel. 021/40.76.264, fax 021/40.76.267, e-mail: nadia.taran@inm-lex.ro).

Menţionăm că potrivit uzanţelor Oficiului European de Brevete este necesară o înregistrare oficială a participanţilor la Oficiu. Astfel, magistratul selectat urmează să completeze un formular on-line, postat pe pagina web a OEB care poate fi accesat urmând link-ul http://www.epo.org/about-us/office/academy/programme-areas/jurisdiction.html

Termenul-limită pentru înregistrarea participării la Oficiu este 15 ianuarie 2010.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro