Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Concurenta in domeniul medicamentelor de uz uman
15.01.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Consiliului Concurenţei: „Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu şi preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), Daniel Boda, au semnat, astăzi, un protocol de colaborare în vederea asigurării şi promovării concurenţei în domeniul medicamentelor de uz uman.

Documentul stabileşte modalităţile prin care cele două instituţii îşi vor coordona eforturile pentru aplicarea unitară a legislaţiei generale din domeniul concurenţei, cât şi a celei specifice, în vederea asigurării funcţionarii eficiente a sectorului produselor medicamentoase de uz uman, inclusiv în ceea ce priveşte modificările legislative necesare.

„Sectorul farmaceutic este un domeniu prioritar pentru Consiliul Concurenţei. Prin semnarea acestui protocol dorim să intensificăm dialogul cu factorii implicaţi, în vederea prevenirii şi descurajării practicilor anticoncurenţiale în acest domeniu, dar şi pentru îmbunătăţirea cadrului legal. Vom colabora foarte strâns cu ANM şi vom lua măsurile necesare, astfel încât să avem o piaţă unde concurenţa este reală, iar toţi jucătorii respectă regulile, spre binele consumatorilor finali”, a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Consiliului Concurenţei.

„ANM va colabora cu autoritatea de concurenţă pentru efectuarea studiilor şi analizelor de piaţă, în vederea cunoaşterii cât mai exacte a pieţei, dar şi pentru identificarea cazurilor de încălcare a legii. Monitorizând şi controlând piaţa medicamentelor de uz uman, ANM va sesiza Consiliului Concurenţei orice practică anticoncurenţială pe care o va identifica în cursul acţiunilor sale”, a declarat, la rândul, său domnul Daniel Boda, preşedintele ANM.

Printre instrumentele care vor asigura implementarea acestui protocol pot fi menţionate constituirea unor echipe mixte de experţi, iniţierea de acţiuni de cercetare a pieţei, necesare ambelor instituţii, sub forma unor studii sau analize pentru cunoaşterea pieţei sau mediatizarea pe scară largă a legislaţiei, măsurilor şi acţiunilor legate de mediul concurenţial.

Schimbul reciproc de informaţii va fi completat prin date culese în timpul unor întâlniri cu agenţii economici care activează pe această piaţă. Aceste întâlniri constituie o metodă eficace de identificare a problemelor cu care agenţii economici se confruntă în legătură cu aplicarea reglementărilor din domeniu. Echipele celor două instituţii vor colabora în permanenţă, în vederea cunoaşterii cât mai exacte a domeniului menţionat, precum şi a prevenirii şi descurajării practicilor anticoncurenţiale.

Protocolul a fost semnat în cadrul unei mese rotunde la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, precum şi reprezentaţi ai mai multor agenţil economici din domeniul farmaceutic (producători, imoprtatori, distribuitori).”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti