Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Catalin Predoiu s-a intalnit cu ambasadorul Italiei
18.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut vineri, 15 ianuarie 2010, o întâlnire cu Ambasadorul Italiei în România, Excelenţa sa, domnul Mario Cospito, la cererea acestuia potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei. Aceeşi sursă menţionează că „în cadrul întrevederii au fost discutate subiecte legate de cooperarea între cele două părţi.

Au fost abordate probleme de interes pentru cele două părţi, cum ar fi cea legată de aplicarea acordurilor bilaterale privind transferarea persoanelor condamnate sau schimbul magistraţilor de legătură, ori a specializării magistraţilor în cazuri de corupţie. Interlocutorii au subliniat buna cooperare dintre cele două ministere, precum şi interesul dezvoltării acesteia atât în plan bilateral, cât şi în cadrul consiliului JAI. Domnul Ambasador a transmis invitaţia adresată de ministrul italian al Justiţiei, domnul Angelino Alfano, omologului său, domnul Cătălin Predoiu, de a efectua o vizită de lucru în Italia. Ministrul român a acceptat invitaţia şi a arătat că există o agendă concretă pentru o astfel de întâlnire, printre care şi evaluarea cooperării judiciare în materie penală, a prevenirii şi combaterii traficului de persoane, protecţia minorilor abandonaţi, prevenirea şi combaterea corupţiei, a criminalităţii organizate şi terorismului. De asemenea, Ambasadorul italian a reiterat sprijinul ţării sale pentru România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost abordate şi posibile acţiuni pentru îmbunătăţirea schimbului de informaţii cu privire la hotărârile de condamnare pronunţate de instanţele italiene împotriva unor cetăţeni români şi de către instanţele române privind cetăţeni italieni şi, în general, al cooperării dintre cele două ministere.”

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.