« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Precizari DIICOT ref. Clanul Cordunenilor
19.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Ca urmarea acţiunii desfăşurate de către procurorii D.I.I.C.O.T. la data de 17 ianuarie 2010, DIICOT a facut luni, 18 ianuarie 2010, urmatoarele precizari: „Grupul infracţional organizat cunoscut sub denumirea de „Gruparea Corduneanu” a fost structurat în jurul membrilor familiei Corduneanu,  care reprezentau  nivelul de comandă,  liderul clanului fiind  inculpatul  Bogdan Constantin, fost Corduneanu.

Membrii de bază ai grupării racolau persoane care erau ulterior trimise în străinătate pentru a săvârşi infracţiuni ca furturi, prostituţie, cerşetorie, tâlhării, fraude prin folosirea mijloacelor de plată electronice, activitatea lor infracţională fiind atent coordonată şi supravegheată de apropiaţi ai familiei Corduneanu , special desemnaţi în acest scop.

Grupul infracţional organizat acţiona pe teritoriul României dar şi în REPUBLICA MOLDOVA şi pe teritoriul unor state europene, respectiv ITALIA, SPANIA, IRLANDA, AUSTRIA, GERMANIA.

Activitatea infracţională a grupării a debutat cu săvârşirea unor infracţiuni de violenţă, treptat, grupul dobândind o asemenea notorietate, încât simpla invocare a numelui CORDUNEANU era suficientă pentru a determina părţile vătămate să se conformeze cerinţelor inculpaţilor, sau  pentru a determina victimele şi persoanele racolate pentru săvârşirea de infracţiuni să acţioneze în beneficiul inculpaţilor.

Sumele de bani rezultate din săvârşirea infracţiunilor, de peste 2 milioane de euro, erau expediate în ţară inculpatului Bogdan Constantin sau unor persoane de încredere.

Inculpaţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, şantaj, înşelăciuni în materie imobiliară, înşelăciuni prin obţinerea de credite bancare, trafic de persoane, trafic de minori, spălare de bani, criminalitate informatică.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Iaşi  au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 21 de inculpaţi şi au propus instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o durată de 29 de zile.”

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD