Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Completari ref. calatoria fara viza in Turcia
20.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Inca din data de 7 ianuarie 2010 cetățenii români pot efectua călători în Turcia fără să mai aibă nevoie de viză, intrare fiind posibilă pe baza pașaportului. Pe data de 19 ianuarie Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o completare și anunța faptul că persoanele care doresc să călătorească în Republica Turcia pot găsi noile condiţii de intrare în această ţară pe website-ul ministerului, la rubrica „Sfaturi de călătorie- Condiţii de călătorie – Turcia”, la pagina http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29855&idlnk=3&cat=29919.

Astfel, cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic în Republica Turcia nu mai au nevoie de viză de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada legală de şedere fără viză este de până la 90 de zile.

Potrivit unui comunicat MAE ,,nu beneficiază de scutirea de viză cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Turcia pentru studii, muncă, formare profesională, cercetări ştiinţifice sau alte scopuri similare sau pentru o şedere cu durată mai mare de 90 de zile. Aceştia sunt obligaţi să obţină, în prealabil, viză de intrare pe teritoriul Turciei.

Transportatorii auto pot intra în Turcia doar după ce au obţinut, în prealabil, viza de intrare în acest sens de la Ambasada Republicii Turcia în România.

Recomandăm cu insistenţă cetăţenilor români să nu plece la drum în afara graniţelor României fără a avea încheiate asigurarea medicală, de viaţă şi de călătorie.

Intrarea în Republica Turcia se face doar pe baza paşaportului.

Recomandăm cetăţenilor români care doresc să călătorească în Republica Turcia să deţină, pe lângă paşaport, şi cartea de identitate, care conţine date suplimentare de identificare. Au existat cazuri în care cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Republicii Turcia au fost reţinuţi de poliţia locală din cauza unor coincidenţe de nume cu cel al unor persoane care au comis infracţiuni pe teritoriul acestui stat.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti