Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Flux informații

Completari ref. calatoria fara viza in Turcia

20 ianuarie 2010 | Anemarie LAZARESCU

Inca din data de 7 ianuarie 2010 cetățenii români pot efectua călători în Turcia fără să mai aibă nevoie de viză, intrare fiind posibilă pe baza pașaportului. Pe data de 19 ianuarie Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o completare și anunța faptul că persoanele care doresc să călătorească în Republica Turcia pot găsi noile condiţii de intrare în această ţară pe website-ul ministerului, la rubrica „Sfaturi de călătorie- Condiţii de călătorie – Turcia”, la pagina http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29855&idlnk=3&cat=29919.

Astfel, cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic în Republica Turcia nu mai au nevoie de viză de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada legală de şedere fără viză este de până la 90 de zile.

Potrivit unui comunicat MAE ,,nu beneficiază de scutirea de viză cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Turcia pentru studii, muncă, formare profesională, cercetări ştiinţifice sau alte scopuri similare sau pentru o şedere cu durată mai mare de 90 de zile. Aceştia sunt obligaţi să obţină, în prealabil, viză de intrare pe teritoriul Turciei.

Transportatorii auto pot intra în Turcia doar după ce au obţinut, în prealabil, viza de intrare în acest sens de la Ambasada Republicii Turcia în România.

Recomandăm cu insistenţă cetăţenilor români să nu plece la drum în afara graniţelor României fără a avea încheiate asigurarea medicală, de viaţă şi de călătorie.

Intrarea în Republica Turcia se face doar pe baza paşaportului.

Recomandăm cetăţenilor români care doresc să călătorească în Republica Turcia să deţină, pe lângă paşaport, şi cartea de identitate, care conţine date suplimentare de identificare. Au existat cazuri în care cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Republicii Turcia au fost reţinuţi de poliţia locală din cauza unor coincidenţe de nume cu cel al unor persoane care au comis infracţiuni pe teritoriul acestui stat.”

Citeşte mai mult: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică