Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ministrul Justitiei s-a intalnit cu reprezentanti ai ANP
19.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut ieri, 18 ianuarie, o întâlnire de lucru cu conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), la sediul acesteia din Bucureşti. Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, „au fost luate în discuţie teme de interes pentru sistemul penitenciar. Ministrul a solicitat revizuirea Strategiei de reformă în sistemul penitenciar, în acord cu evoluţiile din 2009 şi pregătirea ei pentru a fi înaintată Guvernului pentru aprobare. De asemenea, a cerut conducerii ANP să dezvolte o strategie de comunicare internă şi externă care să permită o mai bună cunoaştere a activităţii din sistem şi a provocărilor cu care acesta se confruntă.

După întâlnirea cu conducerea ANP, la iniţiativa ministrului, a  avut loc o întâlnire de lucru  informală cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul penitenciar. La întâlnire au participat ministrul Justiţiei, conducerea ANP şi reprezentanţii Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) şi ai Federaţiei Sindicatelor din cadrul ANP.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiei au fost legate de  aplicarea normelor legii unice de salarizare, de  reorganizarea sistemului penitenciar, precum şi de creşterea transparenţei decizionale atât la nivelul Ministerului Justiţiei, cât şi la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Ministrul Justiţiei şi-a exprimat intenţia de a  menţine un dialog aplicat în  relaţia cu sindicatele din sistemul penitenciar, de a avea o comunicare bună cu partenerii sociali şi de a găsi soluţii pentru dificultăţile semnalate pe parcursul anului 2009. Reprezentanţii sindicatelor au apreciat iniţiativa ministrului Justiţiei orientată către dialog şi transparenţă.

În vederea îmbunătăţirii  activităţii  şi a cunoaşterii tuturor problemelor cu care se confruntă  sistemul penitenciar, agenda de lucru a ministrului Justiţiei va include, începând din februarie 2010, vizite ale unităţilor din cadrul sistemului.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti