Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANI. Incompatibilitate functionar public – asociat unic sau administrator SRL


21 ianuarie 2010 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că doamna NEGOESCU IOANA, funcţionar public în cadrul Primăriei Municipiului București nu a depus declaraţiile de avere şi de interese aferente anului fiscal 2007, în termenul prevăzut de art. 44, alin. (2) din Legea nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, republicată.

Potrivit unui comunicat ANI, „,pentru declanşarea propriu-zisă a verificărilor, au fost solicitate date şi informaţii de la următoarele instituţii: Direcţia Generală de Reglementare a Colectării Creanţelor Bugetare, Primăria Sectorului 3 – Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Oficiul Naţional Registrul Comerţului, Biroul de Credit, precum şi de la „ Bancpost ” S.A., „I.N.G. Bank N.V.Amsterdam” S.A., „B.R.D. – Groupe Societe Generale” S.A., „ Banca Comercială Română ”  S.A. și la „Raiffeisen Bank “ S.A.

În urma analizării datelor transmise de instituţiile şi entităţile publice menţionate mai sus şi comparării acestora cu datele înscrise în declaraţiile de avere şi de interese depuse de doamna NEGOESCU IOANA, s-au constatat următoarele: din analiza documentelor și informațiilor primite, cât și a legislației în vigoare și comparării acestora cu datele înscrise în declaraţia de interese depusă de doamna  NEGOESCU IOANA, la data de 09.05.2005, rezultă că sus-numita, în perioada 2003 – 2008, timp în care a deținut calitatea de funcționar public, având funcția de “expert clasa I – gradul profesional superior” în cadrul Primăriei Municipiului București – Direcția Evidența Imobiliară și Cadastrală, Serviciul Cadastru Edilitar Imobiliar –, s-a aflat în stare de incompatibilitate în raport cu calitatea de asociat unic și administrator cu puteri depline, pe care a deținut-o în cadrul S.C. „Plan Serv” S.R.L.

Conform prevederilor art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, „funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociații familiale sau ca persoană fizică autorizată”.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii