Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Au fost modificate tarifele pentru expedierea actelor de procedura
21.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Tarifele percepute de Poşta Română pentru expedierea actelor de procedură au fost reduse cu 36,5% faţă de anul 2009, de la 4,7 lei/trimitere (inclusiv TVA ) la 2,98 lei/trimitere (inclusiv TVA). Noile tarife se aplica pentru perioada 1 ianuarie 2010 – 31 decembrie 2010, potrivit actului adiţional semnat de Ministerul Justiţiei şi Poşta Română.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Justiției, „tarifele pentru actele de procedură au fost reduse ca urmare a discuţiilor purtate între Poşta Română şi Ministerul Finanţelor Publice, având la bază volumul foarte mare de corespondenţă transmis lunar. Ministerul Justiţiei mulţumeşte Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pentru sprijinul acordat în realizarea demersurilor întreprinse în acest sens.

Reamintim că, în mai 2009, Poşta Română şi Ministerul Justiţiei au încheiat un act adiţional la contractul existent între cele două părţi, prin care s-a stabilit ca plata pentru prezentarea, prelucrarea şi distribuirea actelor de procedură să se facă, începând din luna iulie 2009, la nivel central, de către MJ. Până la acel moment plata serviciilor poştale era efectuată de către instanţele judecătoreşti. Măsura a fost luată pentru eliminarea blocajelor în comunicarea actelor de procedură, determinate de dificultăţile de plată a acestor servicii la nivelul unor instanţe.”

A se vedea si Deci se poate! Scad tarifele trimiterii actelor procedurale

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti