Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Au fost modificate tarifele pentru expedierea actelor de procedura
21.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Tarifele percepute de Poşta Română pentru expedierea actelor de procedură au fost reduse cu 36,5% faţă de anul 2009, de la 4,7 lei/trimitere (inclusiv TVA ) la 2,98 lei/trimitere (inclusiv TVA). Noile tarife se aplica pentru perioada 1 ianuarie 2010 – 31 decembrie 2010, potrivit actului adiţional semnat de Ministerul Justiţiei şi Poşta Română.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Justiției, „tarifele pentru actele de procedură au fost reduse ca urmare a discuţiilor purtate între Poşta Română şi Ministerul Finanţelor Publice, având la bază volumul foarte mare de corespondenţă transmis lunar. Ministerul Justiţiei mulţumeşte Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pentru sprijinul acordat în realizarea demersurilor întreprinse în acest sens.

Reamintim că, în mai 2009, Poşta Română şi Ministerul Justiţiei au încheiat un act adiţional la contractul existent între cele două părţi, prin care s-a stabilit ca plata pentru prezentarea, prelucrarea şi distribuirea actelor de procedură să se facă, începând din luna iulie 2009, la nivel central, de către MJ. Până la acel moment plata serviciilor poştale era efectuată de către instanţele judecătoreşti. Măsura a fost luată pentru eliminarea blocajelor în comunicarea actelor de procedură, determinate de dificultăţile de plată a acestor servicii la nivelul unor instanţe.”

A se vedea si Deci se poate! Scad tarifele trimiterii actelor proceduralePLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.