Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

DIICOT a atacat Clanul BUA din Galati
21.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri din cadrul  B.C.C.O. Galaţi şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul I.P.J. Galaţi şi I.J.J. Galaţi,  au procedat la  destructurarea  grupului infracţional organizat, cunoscut drept „Clanul BUA”.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, „gruparea a fost constituită în principal pe o structură familială, membrii de bază fiind rude. Membrii grupării sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor  de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În fapt , se reţine că, începând cu luna martie 2005, inculpaţii Bulgaru Aurel,  Bulgaru Maximilian, Feraru Gheorghe, Feraru Tonel, Dobrică Mihalache, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi inculpaţii Feraru Paris şi Ioniţă Nicuşor, în scopul comiterii infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, determinând alte persoane să inducă în eroare ori să ajute la inducerea în eroare a reprezentanţilor legali ai unor instituţii bancare, cu ocazia încheierii unor contracte de credit, prin folosirea unor calităţi mincinoase şi prin utilizarea unor documente oficiale false şi înscrisuri sub semnătură privată falsificate.

Astfel, membrii grupului racolau persoane fără ocupaţie şi care nu dispuneau de mijloace materiale şi, fie prin inducerea lor în eroare, fie prin constrângere, le determinau să contracteze diverse credite de la instituţii bancare, prin folosirea de documente falsificate, care atestau calitatea de salariaţi ai unor societăţi comerciale, cu venituri considerabile.

După obţinerea creditelor, care aveau o valoare însemnată, sumele de bani erau luate de către inculpaţi, iar debitorii determinaţi să părăsească teritoriul ţării sau să nu divulge condiţiile reale în care obţinuseră creditele.

Activitatea infracţională a grupului s-a extins apoi în sfera operaţiunilor de creditare pentru achiziţionarea de autoturisme sau bunuri de larg consum, procedeul folosit fiind determinarea unor persoane să preia societăţi comerciale, în calitate de administratori, şi să le folosească pentru inducerea în eroare a reprezentanţilor unor societăţi comerciale cu ocazia încheierii sau derulării unor contracte de vânzare-cumpărare, inclusiv prin emiterea de instrumente de plată fără acoperire.

Prejudiciul produs are valoarea totală de 811.150 lei, 51.200 euro şi 15.000 franci elveţieni.

În ziua de 19 ianuarie 2010, procurorii D.I.I.C.O.T. au coordonat 14  percheziţii domiciliare.

Efectivele mobilizate pentru reuşita acţiunii au fost de peste 30 de poliţişti şi jandarmi.”

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Galaţi  au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor 7  inculpaţi şi au propus instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o durată de 29 de zile.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti