Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

99,8% dintre magistrati au obţinut calificativul „foarte bine”


21.01.2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 20 ianuarie 2010, a avut loc la sediul CSM, o intalnirea intre conducerea CSM si o delegatie a Republicii Italiene.

Potrivit unui comunicat al CSM,  „întâlnirea conducerii consiliului, formată din doamna judecător Florica Bejinariu – preşedintele CSM, doamna procuror Graţiana Isac – vicepreşedintele CSM, domnul judecător Dan Lupaşcu – membru cu activitate permanentă a CSM cu delegaţia Republicii Italiene, reprezentată de excelenţa sa domnul ambasador Mario Cospito – ambasadorul Republicii Italiene la Bucureşti, precum şi domnul Pasquale Profiti – liderul proiectului PHARE „Creşterea eficienţei sistemului de evaluare a activităţii profesionale a magistraţilor”. La întâlnire au fost prezenţi, în calitate de experţi domnul Luca Perrili, judecător la instanţa din Rovereto, domnul Fulvio Baldi, cu experienţă în magistratură în calitate de procuror, respectiv judecător şi domnul domnul Eugenio Turco cu o vastă experienţă ca magistrat.

Întâlnirea a avut ca scop demararea primei misiuni din cadrul proiectului ce se va derula în parteneriat cu Consiliul Superior al Magistraturii din Italia şi care are ca obiectiv creşterea eficienţei sistemului de evaluare a activităţii profesionale a  magistraţilor români.

Proiectului se va desfăşura urmând 3 etape astfel:

– Elaborarea unui studiu de drept comparat  cu privire la sistemele de evaluare existente în Europa

– Elaborarea unei lucrări conţinând propuneri concrete privind crearea procedurilor şi metodologiei necesare  în vederea îmbunătăţirii evaluării sistemului judiciar în România

– Organizarea unei conferinţe internaţionale cu privire la cele mai bune practici ale sistemelor de evaluare din Europa.

Beneficiarul acestui proiect este Consiliul Superior al Magistraturii deoarece el gestionează cariera judecătorilor şi procurorilor. Proiectul beneficiază de fonduri europene şi va fi finalizat în luna iulie a acestui an.

Primul proces de evaluare al magistraţilor derulat în anul 2008 a reliefat o serie de deficienţe ale sistemului de evaluare. Ele au fost reţinute şi de Comisia Europeană, în raportul din  22 iulie 2009, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Ineficienţa sistemului actual de evaluare este relevată de faptul că din cei 6258 de magistraţi evaluaţi în cadrul  (86,79% din totalul magistraţilor), 99,8% au obţinut calificativul „foarte bine”.

Necesitatea derulării acestui program a fost determinată de faptul că CSM  urmăreşte permanent îmbunătăţirea activităţii sistemului judiciar iar calitatea actului de justiţie reprezintă o prioritate. Găsirea raportului optim între eficienţa magistratului şi calitatea actului de justiţie este un deziderat al întregului sistem judiciar.”

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro