Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Realegere in functia de Ombudsman European
21.01.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 20 ianuarie 2010, Nikiforos Diamandouros a fost reales de Parlamentul European in functia de Ombudsman European pentru inca un mandat pana in 2014.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, „domnul Diamandouros, care detine aceasta pozitie din 2003, a fost sustinut de 340 de deputati, in cadrul unui vot secret in plen. Ceilalti doi candidati au fost: Vittorio Bottoli (Italia) si Pierre-Yves Monette (Belgia). Ombudsmanul European examineaza plangerile cetatenilor privind cazurile de administrare defectuoasa in activitatea institutiilor UE.

Prioritatile lui Nikiforos Diamandouros pentru mandatul sau vor fi asigurarea cetatenilor UE ca vor beneficia de avantajele promise de Tratatul de la Lisabona, consolidarea dialogului constructiv cu institutiile si organismele UE si imbunatatirea serviciilor oferite cetatenilor prin utilizarea mai eficienta a resurselor. Consolidarea cooperarii cu serviciile similare la nivel regional si national, precum si o mai buna comunicare cu cetatenii se afla de asemenea printre prioritatile domnului Diamandouros.

Procedura de alegere a Ombudsmanului este coordonata de comisia pentru Petitii, care verifica admisibilitatea candidaturilor si indeplinirea de catre candidati a tuturor criteriilor postului. Regulile europene prevad de asemenea ca Ombudsmanul trebuie sa „ofere toate garantiile de independenta”. Ombudsmanul este ales de Parlament prin vot secret la inceputul fiecarei legislaturi.”

Nikiforos Diamandouros a fost ales initial in ianuarie 2003 pentru perioada ramasa din legislatura 1999-2004, ca urmare a retragerii primului Ombudsman European, Jacob Söderman, si reales apoi in ianuarie 2005 pentru o perioada de inca 5 ani.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti