Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Realegere in functia de Ombudsman European


21 ianuarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Miercuri, 20 ianuarie 2010, Nikiforos Diamandouros a fost reales de Parlamentul European in functia de Ombudsman European pentru inca un mandat pana in 2014.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, „domnul Diamandouros, care detine aceasta pozitie din 2003, a fost sustinut de 340 de deputati, in cadrul unui vot secret in plen. Ceilalti doi candidati au fost: Vittorio Bottoli (Italia) si Pierre-Yves Monette (Belgia). Ombudsmanul European examineaza plangerile cetatenilor privind cazurile de administrare defectuoasa in activitatea institutiilor UE.

Prioritatile lui Nikiforos Diamandouros pentru mandatul sau vor fi asigurarea cetatenilor UE ca vor beneficia de avantajele promise de Tratatul de la Lisabona, consolidarea dialogului constructiv cu institutiile si organismele UE si imbunatatirea serviciilor oferite cetatenilor prin utilizarea mai eficienta a resurselor. Consolidarea cooperarii cu serviciile similare la nivel regional si national, precum si o mai buna comunicare cu cetatenii se afla de asemenea printre prioritatile domnului Diamandouros.

Procedura de alegere a Ombudsmanului este coordonata de comisia pentru Petitii, care verifica admisibilitatea candidaturilor si indeplinirea de catre candidati a tuturor criteriilor postului. Regulile europene prevad de asemenea ca Ombudsmanul trebuie sa „ofere toate garantiile de independenta”. Ombudsmanul este ales de Parlament prin vot secret la inceputul fiecarei legislaturi.”

Nikiforos Diamandouros a fost ales initial in ianuarie 2003 pentru perioada ramasa din legislatura 1999-2004, ca urmare a retragerii primului Ombudsman European, Jacob Söderman, si reales apoi in ianuarie 2005 pentru o perioada de inca 5 ani.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică