Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Ministerul Justitiei recruteaza 5 colaboratori externi pentru elaborarea legii de punere in aplicare a noului Cod penal
21.01.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Guvernul va transmite Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului penal. În acest scop, Ministerul Justiţiei intenţionează cooptarea, în cadrul Comisiei pentru elaborarea proiectului de lege menţionat, a unui număr de maximum 5 colaboratori externi pentru elaborarea propunerilor referitoare la punerea în aplicare a Părţii Generale şi a Părţii Speciale din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Justitiei, „pentru selectarea colaboratorilor externi, în calitate de experţi, vor fi avute în vedere următoarele criterii:

a) vastă experienţă în materia dreptului penal, în special în domeniul pentru care se solicită asistenţă, dobândită în cadrul activităţii profesionale desfăşurate (activitate didactică universitară şi post – universitară, activitate doctrinară şi de cercetare ştiinţifică, exercitarea funcţiei de judecător, procuror, avocat, sau, după caz, a altei profesii juridice);

b) minimum 10 ani de experienţă în domeniul juridic şi minim 7 ani de experienţă în domeniul dreptului penal;

c) doctorat, studii postuniversitare sau alte programe de formare profesională relevante în materia  pentru care se solicită/acordă asistenţă;

d) calitatea de autor de articole, monografii, tratate, jurisprudenţă comentată în domeniul dreptului penal, în domeniul pentru care se solicită asistenţă;

e) experienţă semnificativă în activitatea de elaborare de proiecte de acte normative complexe, inclusiv coduri;

f) participarea la dezbateri publice organizate cu privire la acte normative complexe, inclusiv coduri sau în cadrul procedurii  parlamentare de adoptare a acestora.

Pe parcursul desfăşurării activităţii, colaboratorii externi vor participa la dezbaterile publice organizate cu privire la proiectul de Lege pentru punerea în aplicare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi la cererea Ministerului Justiţiei, la dezbaterile parlamentare asupra acestuia.

În vederea participării la procedura de selecţie, persoanele interesate trebuie să depună/transmită la Ministerul Justiţiei, strada Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti şi/sau la adresele de e-mail alina.bica@just.ro, vbelegan@just.ro, aradoi@just.ro:

curriculum vitae;

– o scrisoare de intenţie (în care se prezintă, pe scurt, perspectiva proprie asupra modului de îndeplinire a obiectivelor proiectului);

– orice alte documente care să facă dovada îndeplinirii criteriilor de selecţie stabilite pentru activitatea pentru care se solicită asistenţa.

În urma evaluării candidaturilor, persoanele selectate în calitate de colaborator extern vor fi invitate, în termen de 5 zile de la data anunţării rezultatelor selecţiei, să încheie cu Ministerul Justiţiei, în temeiul Ordonanţei Guvernului nr.85/1998 privind plata colaboratorilor externi folosiţi de ministere pentru elaborarea proiectelor de coduri şi a altor acte normative, convenţii civile de colaborare care vor reglementa drepturile şi obligaţiile părţilor şi vor fi numiţi în Comisia pentru elaborarea proiectului Legii pentru punerea în aplicare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal.

Activitatea se va desfăşura de la data încheierii convenţiei civile şi până la data de 15 iulie 2010.”

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.