Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Legea de modificare a legii camerelor de comert si a legii privind registrul comertului declarata neconstitutionala. Opinie separata


21 ianuarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: CCR, Corporate, Flux informații

Curtea Constitutionala a decis ca Legea pentru modificarea si completarea Legii camerelor de comert din Romania nr. 335/2007 si a Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului este neconstitutionala, in urma unei sesizari formulate de 56 de deputati.

Decizia a fost luata cu opinie separata formulata de 3 judecatori, respectiv Aspazia Cojocaru, Tudorel Toader, Puskas Valentin Zoltan.

Potrivit judecatorilor Curtii „actul normativ criticat incearca sa reglementeze atat revenirea registrului comertului in subordinea camerelor de comert, cat si modificarea substantiala a procedurii, in sensul efectuarii inregistrarii de un agent privat, director sl Oficiului National al Registrului Comertului numit de presedintele camerei de comert, in locul unui agent public independent, judecatorul delegat.”

Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 45 din 20 ianuarie 2010.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică