Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
2 comentarii

Judecatoare trimisa in judecata pentru uz de fals, inselaciune s.a.
21.01.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 19 ianuarie 2010, trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor:

– DUMITRU MARIOARA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în declaraţii, complicitate la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi  înşelăciune;

– GRIGORE MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, complicitate la uz de fals şi complicitate la înşelăciune;

– STANCU GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals în declaraţii, instigare la fals intelectual şi complicitate la înşelăciune;

– MIHALACHE ION sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în declaraţii şi complicitate la înşelăciune.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Public, „in urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că, în după-amiaza zilei de 29.04.2008, inculpata Dumitru Marioara se deplasa cu autoturismul proprietate personală, marca Peugeot 206, dinspre Piteşti către comuna Bascov, unde trebuia să desfăşoare o serie de activităţi ce-i reveneau în virtutea calităţii de preşedinte al Biroului Electoral pentru alegerile locale din iunie 2008. La intersecţia cu DN 7, autoturismul condus de inculpată a intrat în coliziune cu o autoutilitară marca Roman, care se deplasa pe drum cu prioritate în direcţia Râmnicu Vâlcea, coliziunea având loc prin neacordarea de prioritate de către inculpată.

Din impact, doar autoturismul inculpatei a suferit avarii minore la aripa dreapta faţă, iar întrucât în intersecţie se afla un lucrător de poliţie, conducătorii celor două autovehicule au urmat îndrumarea acestuia şi s-au deplasat la sediul poliţiei comunale Bascov, pentru întocmirea actelor de constatare.

Inculpatul Grigore Mihai – fost agent de poliţie în cadrul poliţiei comunei Bascov, care a examinat cele două autovehicule implicate în coliziune, nu a mai întocmit actele de constatare ca urmare a discuţiilor purtate cu inculpata Dumitru Marioara, cu care a stabilit să găsească un alt mod de rezolvare a situaţiei, având în vedere culpa exclusivă a inculpatei în producerea accidentului. Inculpata şi-a continuat drumul la primărie, unde a purtat discuţii despre accident cu inculpatul Stancu Gheorghe, primarul comunei Bascov (Argeş), context în care i-a adus acestuia la cunoştinţă faptul că nu posedă o asigurare Casco şi i-a propus să o însoţească la poliţie pentru a discuta cu şeful de post, în vederea găsirii unei soluţii.

Procedura de investigare a accidentului produs a fost stopată prin eliberarea de către inculpatul Grigore Mihai a unei adeverinţe constatatoare a avariilor suferite de maşina inculpatei Dumitru Marioara. Pentru a evita însă plata reparaţiilor, inculpatul Stancu Gheorghe s-a oferit să găsească un şofer al primăriei care să recunoască în faţa autorităţilor că ar fi lovit cu maşina primăriei autoturismul inculpatei în parcarea instituţiei. Şoferul a fost găsit în persoana inculpatului Mihalache Ion, care a acceptat să ia asupra sa vina acestui eveniment rutier. Ca atare, în data de 06.05.2008 s-a prezentat la sediul poliţiei comunale, unde a dat o declaraţie, în sensul celor stabilite anterior cu cei trei inculpaţi, încheindu-se, în fals, acte de constatare a producerii accidentului din culpa exclusivă a inculpatului Mihalache Ion.

Inculpata Dumitru Marioara s-a prezentat la sediul societăţii de asigurare, unde a fost deschis dosarul de daune în urma căruia autoturismul acesteia a fost reparat, în baza poliţei RCA încheiată de primăria Bascov, contravaloarea reparaţiilor ridicându-se la suma de 1333,69 lei.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Brăila, instanţă desemnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere solicitarea procurorilor de stabilire a unei alte instanţe, motivat de faptul că inculpata DUMITRU MARIOARA a activat ca judecător la Curtea de Apel Piteşti.”PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Judecatoare trimisa in judecata pentru uz de fals, inselaciune s.a.”

 1. rollof spune:

  Daca ati privit-o la emisiunea „Adevar sau baliverne” pe Antena 2 astazi, veti vedea cit de sincer recunoaste ca nu are nici un respect fata de lege.
  (fost) judecator DUMITRU MARIOARA : fals în declaraţii, complicitate la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.
  – ce CENZURAT !

 2. Proverbiala lacomie. Pentru 1300 RON si-a pierdut cinstea.
  Si nu ar fi fost prinsa daca nu era inregistrata prin telefon vorbind cu politisti.
  Este vorba de politistii din Pitesti, aia cu permisele.
  Cine cauta dupa numele ei va gasi zeci de articole.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.