Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Posta si Politia – masuri comune pentru prevenirea si reducerea numarului de infractiuni carora le cad victime factorii postali


22 ianuarie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 20 ianuarie 2010, la iniţiativa Poliţiei Române, a avut loc la sediul Companiei Naţionale Poşta Română, o întâlnire între inspectorul general al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă şi Preşedintele-Director general al Companiei Naţionale Poşta Română, Tudor Gabriel Bohâlţeanu.

Potrivit unui comunicat al Poştei Române, „din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la discuţii au participat şi  chestor principal de poliţie Dumitru Pârvu, adjunct al inspectorului general şi comisar-şef de poliţie Catrinoiu Aurel, şeful Serviciului Sisteme de Securitate din cadrul Direcţiei Poliţiei de Ordine Publică.

Scopul întâlnirii l-a constituit luarea unor măsuri comune pentru prevenirea şi reducerea numărului de infracţiuni cărora le cad victime factorii poştali.

De asemenea, s-a analizat şi s-a hotărât reactualizarea protocolului de colaborare incheiat între cele două instituţii.

Astfel, se va avea în vedere acordarea de sprijin din partea poliţiei pentru consilierea de specialitate în ceea ce priveşte paza persoanelor, obiectivelor şi securitatea valorilor, implementarea unor soluţii şi mijloace preluate din practica europeană care să garanteze o mai mare siguranţă factorilor poştali şi sumelor deţinute. S-a stabilit derularea unor campanii comune pe segmentul de prevenire a acestui gen de fapte şi dezvoltarea colaborării la nivelul unităţilor teritoriale între conducerile oficiilor poştale şi ale unităţilor de poliţie.

Totodată, s-a discutat oportunitatea atragerii autorităţilor locale să acorde sprijinul în perioada distribuirii pensiilor prin însoţirea factorilor poştali de către lucrători ai poliţiei comunitare sau ai primăriei, precum şi alte măsuri specifice.

În urma demersului comun al celor două instituţii, astăzi, conducerea Companiei Naţionale Poşta Română a desemnat un grup de lucru care se va ocupa, în perioada imediat următoare, de identificarea tuturor factorilor de risc în zona de competenţă, urmând ca în cel mai scurt timp, printr-un program-pilot de optimizare a activităţii instituţionale, să fie propus un set de măsuri menit să asigure, împreună cu structurile abilitate, un climat de linişte şi siguranţă în ceea ce priveşte securitatea angajaţilor companiei.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro