Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Hotarare CSM ref. numelor judecatorilor pe JURINDEX
25.01.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Sectia pentru judecatori a CSM a discutat joi, 21 ianuarie 2010, cu privire la derularea programului Jurindex.

Florica Bejinaru a spus ca a inteles de la Adrian Neacsu ca s-a produs un blocaj cu Tribunalul Vrancea in ceea ce priveste derularea Jurindex. “Nu am avut cum sa strecor o intalnirea zilele acestea cu domnul presedinte Neacsu dar o sa-l sun astazi. Inteleg sa am o intalnire cu domnul presedinte. Jurindex este un lucru foarte bun, ar fi pacat sa se blocheze.”, a continuat presedintele CSM.

Virgil Andreies a sustinut ideea unei intalniri cu Adrian Neacsu.

Dan Lupascu a declarat ca “sunt o serie de chestiuni tehnice care ar trebui lamurite cu domnul presedinte Neacsu. Acum problema cu numele judecatorilor. Majoritatea instantelor, surprinzator, au spus ca nu sunt de acord cu publicarea numelor judecatorilor. Am analizat din toate punctele de vedere. Bruxelles-ul a primit ca un semnal favorabil acest proiect. Nu ar fi oportun sa stergem numele judecatorilor. Numele apare pe lista de sedinta.”

Alexandrina Radulescu a fost curioasa de motivele care i-au determinat pe judecatori sa se exprime in sensul nepublicarii numelor.

Dan Lupascu a spus ca unul din ele s-ar referi la posibilitatea pentru avocatii de rea-credinta de a-si constitui baze de date. “Va semnalez si urmatoarea practica, recomandari ale presedintelui de instanta care vine si spune <dam hotarari mai bune ca sa le public pe Jurindex>. Sensul e sa se publice tot.”, a incheiat Dan Lupascu.

Virgil Andreies a revenit spunand ca nu este niciun argument sa nu se publice numele judecatorilor.

Alina Corbu a spus ca s-a consulatat, prin DAERIP, EJTN si ca au fost primite raspunsuri din 11 tari. In toate aceste tari, numele judecatorilor se publica.

In concluzie, votul  a fost in sensul ca nu se impune modificarea Hotararii CSM nr. 308 din 5 martie 2009 cu privire la protocolul CSM – Tribunalul Vrancea, care prevede publicarea numelor judecatorilor pe  Jurindex.

Membrii prezenti: Virgil Andreies, Lidia Barbulescu, Florica Bejinaru, Gheorghe Buta, Costel Dragut, Gheorghe Groza, Ana Labus, Dan Lupascu, Anton Pandrea, Alexandrina Radulescu.

Pentru Juridice.ro, Alina Matei

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.