Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

EU Anti-discrimination directives 2000/78 and 2000/43 – Trier, 15-16 martie 2009
25.01.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

INM anuntă că Academy of European Law (ERA) organizează, în perioada 15-16 martie 2010, seminarul cu tema Eu Anti-discrimination directives 2000/78 and 2000/43.

Seminarul face parte dintr-o serie de seminarii în domeniul anti-discriminării, organizate anual de ERA începând din 2003, abordând, de o manieră interactivă, teme precum discriminarea directă sau indirectă, sarcina probei şi sancţiunile în materie.

Limbile de lucru ale seminarului vor fi engleza şi italiana, fiind asigurată traducerea simultană.

Schimbul de experienţă între participanţii din statele membre va avea un rol important în economia seminarului.

Potrivit ultimelor informaţii primite de la organizatorii ERA, seminarul beneficiază de finanţare parţială astfel:

– nu va fi percepută taxă de participare;

– cazarea (pentru maxim 2 nopţi) va fi suportată direct de ERA;

– prânzurile şi o cină, precum şi documentele suport de curs vor fi oferite de ERA;

– costurile aferente transportului vor fi rambursate de ERA, ulterior seminarului, în limita a 450 Euro.

Costurile aferente participării la seminar care nu sunt suportate/rambursate de organizatorii ERA vor fi suportate de fiecare participant în parte.

Magistraţii interesaţi să participe la acest eveniment pot găsi informaţii suplimentare cu privire la seminar, precum şi informaţiile cu privire la finanţare pe site-ul ERA.

Conform procedurii comunicate de organizatori înscrierile la seminar se vor face prin intermediul şcolii naţionale de magistratură.

Magistraţii interesaţi se pot înscrie la acest seminar, transmiţând, până la data de 29 ianuarie 2009, următoarele documente:

– formularul de înscriere completat în engleză/italiană;

– un CV actualizat-cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail);

– o scrisoare de intenţie/motivaţie;

– un certificat de competenţă lingvistică pentru una dintre limbile de desfăşurare  a seminarului (în măsura în care posedă un astfel de certificat).

INM va efectua selecţia iniţială a candidaţilor români, în funcţie de următoarele criterii:

– relevanţa cursului pentru activităţile profesionale prezente şi viitoare ale magistratului candidat;

– posibilitatea şi disponibilitatea magistratului de a disemina informaţiile la care a avut acces prin intermediul acestor seminarii (de exemplu calitatea de formator INM la nivel centralizat ori descentralizat, întocmirea de note de studiu, publicarea de articole);

– cunoaşterea temeinică a uneia dintre limbile străine în care se desfăşoară seminarul, atestată prin documente oficiale depuse de candidat. În situaţia în care cunoaşterea limbii străine nu este atestată printr-un document, numărul candidaţilor înscrişi pentru un seminar este foarte mare, iar celelalte două criterii se dovedesc insuficiente pentru departajarea acestora, cunoştinţele de limbă străină pot fi testate şi pe baza unui interviu telefonic realizat de către experţii sau formatorii Institutului Naţional al Magistraturii, la care se vor acorda calificative cuprinse între 5 – excelent şi 1 – nesatisfăcător;

– vor avea prioritate magistraţii care nu au participat în decursul ultimilor 2 ani la alte forme de pregătire internaţională (EJTN, ERA, EIPA).

În funcţie de locurile disponibile, instituţia organizatoare informează instituţia naţională care a selectat judecătorii şi procurorii asupra înscrierilor care au fost acceptate.

Documentele de înscriere pot fi transmise, până la data de 29.01.2010, la adresa de e-mail ioana.tanasie@inm-lex.ro sau pe fax nr. 021/ 40 76 226, persoana de contact pentru acest program fiind d-na Ioana-Alexandra TĂNASIE, expert INM coordonator FCD, tel. 021/40 76 227.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti