Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecatorii ar trebui consultati in legatura cu noile acte normative


25 ianuarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Madalina Afrasinie, judecator Sectia a VI a Comerciala, Tribunalul Bucuresti, a declarat pentru Juridice.ro, vineri, 22 ianuarie 2010,  ref. decizia Curtii Constitionale privind neconstitutionalitatea legii de modificare a legii camerelor de comert si a legii privind registrul comertului: „Publicarea in Monitorul Oficial a deciziei nr. 1636 din 10 decembrie 2009 prin care s-a declarat neconstitutionala legea de modificare a legii camerelor de comert si a legii privind registrul comertului prin care Registrul Comertului trecea in subordinea Camerei de Comert si Industrie, nu constituie o surpriza, avand in vedere ca, in raport de dispozitiile legii declarate neconstitutionale, printre altele, judecatorul delegat la Registrul Comertului ar fi desfasurat activitatea intr-o institutie privata. De asemenea, opinez ca decizia sus mentionata nu poate fi extinsa asupra OUG nr. 116/2009, astfel ca nu se poate vorbi, in acest moment, de o reintoarcere a judecatorului la Registrul Comertului. Nu mai putin adevarat este si faptul ca OUG nr. 116/2009 are multe lacune, motiv pentru care astept o modificare a acesteia cat mai grabnica. De asemenea, am speranta ca viitoarea modificare a OUG nr. 116/2009 sau noul act normativ ce va fi emis peste 6 luni (avand in vedere caracterul temporar al OUG nr. 116/2009) sa fie discutate, in prealabil si cu judecatorii specializati (din sectiile comerciale sau din Tribunalele Comerciale), noi cunoscand foarte bine problemele aparute in cadrul activitatii desfasurate la Registrul Comertului.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică