Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Judecatorii pictori isi pot valorifica propriile lucrari


25 ianuarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Elena Grama, judecator la Judecatoria Baia Mare, Sectia Penala, a solicitat CSM exprimarea unui punct de vedere cu privire la faptul daca valorificarea propriilor lucrari de pictura ar putea incalca dispozitiile art. 11 alin. 2 din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor care prevede ca judecatorii si procurorii pot participa la elaborarea de publicatii, pot elabora articole, studii de specialitate, lucrari literare ori stiintifice si pot participa la emisiuni audiovizuale, cu exceptia celor cu caracter politic.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat ca valorificarea de catre un judecator/procuror a lucrarilor de pictura proprii nu constituie o incalcare a dispoziţiilor invocate, Dan Lupascu precizand ca textul de lege enumera cu caracter exemplificativ iar nu limitativ.

Creatia picturala poate fi pozitionata pe acelasi plan cu o creatie literara, factorul comun fiind evidentierea drepturilor de autor, in ambele cazuri, se arata in Nota Directiei legislatie, documentare si contencios.

Elena Grama este si absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii de Nord Baia Mare, Sectia pictura si arte decorativa.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii