Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Continua parteneriatul AMR – Asociatia Centrul de Mediere Craiova si in 2010
25.01.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Asociaţia Magistraţilor din România, in parteneriat cu Asociaţia Centrul de Mediere Craiova anunţă continuarea şi în anul 2010 a seriei de seminarii cu tema „MEDIEREA – METODA ALTERNATIVĂ DE SOLUŢIONARE A LITIGIILOR” desfăşurate în baza Protocolului de colaborare nr. 1/04. 03.2009.

Potrivit unui comunicat al AMR, „în cursul anului 2009, pe această cale au fost informaţi peste 300 de judecatori (Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Bucureşti, Curtea de Apel Bacău, Tribunalul Gorj şi Tribunalul Buzău) şi procurori (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova), precum şi peste 280 de avocaţi (Baroul Bacău şi Baroul Dolj) cu privire la legislaţia internă şi internaţională privind medierea, avantajele acestei metode alternative de soluţionare a litigiilor, modalităţi de informare şi trimitere a părţilor la mediator. Totodată au fost prezentate cauze mediate atât de mediatori din Craiova cât şi de mediatori din raza instanţelor gazde ale acestor seminarii şi au fost prezentaţi mediatorii autorizaţi din respectivele judeţe.

Cu aceste ocazii au fost convenite, la mai multe instanţe, protocoale de colaborare, primul fiind  încheiat cu reprezentanţii Curţii de Apel Craiova(a se vedea Protocolul Permanent de Promovare a Medierii, 09.06.2009, RevistaDeMediere.ro).

În acest context, AMR salută iniţiativa UNJR de a se alătura eforturilor de promovare a medierii in rândul magistraţilor şi invită pe această cale toate asociaţiile profesionale ale magistraţilor să se alăture acestor activităţi prin iniţierea, participarea sau sprijinirea desfăşurării unor astfel de evenimente, organizate cu scopul de a degreva activitatea magistraţilor şi de a îmbunătăţi calitatea actului de justiţie.

AMR doreşte ca şi pe această cale să mulţumească instanţelor ce au răspuns şi au sprijinit aceste evenimente, precum şi tuturor colaboratorilor ce au iniţiat aceste activităţi.

Preşedinte AMR

Prof. univ. dr. judecator Mona Maria Pivniceru”

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.