Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Continua parteneriatul AMR – Asociatia Centrul de Mediere Craiova si in 2010


25.01.2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Mediere
JURIDICE - In Law We Trust

Asociaţia Magistraţilor din România, in parteneriat cu Asociaţia Centrul de Mediere Craiova anunţă continuarea şi în anul 2010 a seriei de seminarii cu tema „MEDIEREA – METODA ALTERNATIVĂ DE SOLUŢIONARE A LITIGIILOR” desfăşurate în baza Protocolului de colaborare nr. 1/04. 03.2009.

Potrivit unui comunicat al AMR, „în cursul anului 2009, pe această cale au fost informaţi peste 300 de judecatori (Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Bucureşti, Curtea de Apel Bacău, Tribunalul Gorj şi Tribunalul Buzău) şi procurori (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova), precum şi peste 280 de avocaţi (Baroul Bacău şi Baroul Dolj) cu privire la legislaţia internă şi internaţională privind medierea, avantajele acestei metode alternative de soluţionare a litigiilor, modalităţi de informare şi trimitere a părţilor la mediator. Totodată au fost prezentate cauze mediate atât de mediatori din Craiova cât şi de mediatori din raza instanţelor gazde ale acestor seminarii şi au fost prezentaţi mediatorii autorizaţi din respectivele judeţe.

Cu aceste ocazii au fost convenite, la mai multe instanţe, protocoale de colaborare, primul fiind  încheiat cu reprezentanţii Curţii de Apel Craiova(a se vedea Protocolul Permanent de Promovare a Medierii, 09.06.2009, RevistaDeMediere.ro).

În acest context, AMR salută iniţiativa UNJR de a se alătura eforturilor de promovare a medierii in rândul magistraţilor şi invită pe această cale toate asociaţiile profesionale ale magistraţilor să se alăture acestor activităţi prin iniţierea, participarea sau sprijinirea desfăşurării unor astfel de evenimente, organizate cu scopul de a degreva activitatea magistraţilor şi de a îmbunătăţi calitatea actului de justiţie.

AMR doreşte ca şi pe această cale să mulţumească instanţelor ce au răspuns şi au sprijinit aceste evenimente, precum şi tuturor colaboratorilor ce au iniţiat aceste activităţi.

Preşedinte AMR

Prof. univ. dr. judecator Mona Maria Pivniceru”

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro