« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul securităţii sociale

Ministrul Muncii s-a intalnit cu membrii ANUC
26.01.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Luni, 25 ianuarie 2010, la Senat, biroul Grupului Parlamentar PDL, a avut loc intalnirea consultativa a Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mihai Seitan, cu membrii ANUC (Alianta Nationala a Uniunilor de Creatori din Romania), cu privire la proiectul de lege a pensiilor si anume introducerea obligativitatii platii la contributiile sociale a persoanelor care au venituri EXCLUSIV din contracte de drept de autor si/sau conventii civile.

Potrivit unui comunicat al MMFPS, ,,intalnirea a fost organizata de senatorul Radu F. Alexandru, secretar Comisie Cultura Senat, membru titular Uninunea Scriitorilor & Uniunea Cineastilor, la solicitarea membrilor ANUC, in vederea clarificarii neintelegerilor cu privire la aceasta propunere de lege, neintelegeri generate de diversele informatii aparute in mass-media in ultimele saptamani, pe fondul necunoasterii pe fond a proiectului de lege.

Premisa de la care s-a pornit si cu care toti participantii la intalnire au fost de acord este aceea ca, conform Constitutiei, orice persoana are dreptul la pensie. De aceea, la sistemul public de pensii trebuie sa contribuie toate persoanele care fac venituri de natura profesionala.

In urma discutiilor, membrii ANUC au concluzionat ca aceasta propunere este o reglementare absolut fireasca si ca intalnirea s-a dovedit extrem de utila, iar clarificarile aduse nu vor mai permite polemici. “In conditiile in care legea va reglementa care sunt categoriile de persoane care vor contribui la plata CAS, care este plafonul minim, dar si cel maxim, calculate pe o medie anuala de venit, legea e perfect acceptabila!”, a declarat Dl. Nicolae Manolescu – Presedinte Uniunea Scriitorilor.

In incheiere, participantii au remarcat ca intalnirile de lucru se dovedesc extrem de eficiente, cu atat mai mult cu cat se identifica solutii comune la problemele cu care se confrunta artistii din Romania. In acest sens, dl. Ministru Mihai Seitan s-a aratat deschis sa sustina si in viitor discutii cu membrii ANUC, in vederea cooperarii cu privire la alte modificari legislative.”

 
Secţiuni: Content, Dreptul securitatii sociale | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD