Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

DIICOT. Infractiuni informatice si fraude cu carti de credit. 30 de perchezitii
26.01.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Structura Centrală, cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale, împreună cu ofiţeri din cadrul  D.C.C.O., B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. Constanţa şi S.C.C.O. Vrancea şi cu sprijinul trupelor speciale din cadrul Jandarmeriei Române, au procedat la  destructurarea  unui grup infracţional organizat, care acţiona pe teritoriul României şi transfrontalier pe teritoriul Germaniei, Italiei, Suediei, Olandei, Belgiei şi S.U.A., în scopul săvârşirii de infracţiuni informatice şi fraude cu cărţi de credit.

Potrivi unui comunicat DIICOT „incepând cu luna mai 2009, inculpaţii   Creţan Nicolae, Ionescu Daniel-Răzvan, Diacu Marius George, Olteanu Teodor, Negoescu Alexandru Mihai, Vasile Liviu Dan, Paraschiv Nelu,  Bardaşu Iulian-Costel, Bartic Teofil-Ioan, Carp Mirela-Gabriela, Ştefănescu Iulian, Ioniţă Virgil Cornel, Iordănescu Dorel, împreună cu inculpaţii Trifu Gabriel, Prian Costel şi Vicol Constantin şi Vasile Daniel,  au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi inculpaţii Iancu Tudorel şi Săndulescu Ion.

Grupul, având drept lider pe inculpatul Creţan Nicolae, zis „Nicu Balamuc”, era specializat în confecţionarea artizanală, comercializarea şi exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată electronice, în instalarea de echipamente de „skimming” pe terminale de distribuţie a numerarului (ATM-uri, dispozitive de acces în incinte etc.) în vederea colectării de informaţii de pe banda magnetică a instrumentelor de plată electronică utilizate la acestea (cărţi de credit/debit), falsificarea de instrumente de plată electronică şi punerea în circulaţie a acestora.

În sarcina inculpaţilor se reţine săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 7 al. 1 rap. la art. 2 al. 1 lit.a şi lit. b pct. 18 din Legea nr. 39/2003 şi fabricare şi deţinere de echipamente software şi  hardware în vederea falsificării de instrumente de plată electronică (cărţi de credit) prev. de art. 25 din Legea nr. 365/2002.

În ziua de 20 ianuarie 2010, procurorii D.I.I.C.O.T. au coordonat 30 de  percheziţii domiciliare în Municipiul Bucureşti şi judeţele  Bacău, Constanţa şi Vrancea, ocazie cu care au fost descoperite şase locaţii unde erau produse echipamentele de contrafacere, fiind ridicate sisteme informatice, medii optice de stocare a datelor, echipamente artizanale folosite la copierea datelor de pe carduri bancare, carduri contrafăcute,  mulaje ale unor „guri de bancomat” şi mai multe „guri de bancomat” sustrase.

Efectivele mobilizate pentru reuşita acţiunii au fost de peste 200  de poliţişti şi jandarmi.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare germane şi olandeze, pe numele unuia dintre membrii grupării fiind emis un mandat european de arestare.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 17  inculpaţi şi au propus instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o durată de 29 de zile, precum şi arestarea în lipsă a doi inculpaţi,  pentru 30 de zile.”

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO