Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Citeşte mai mult în legătură cu Flux informații

DIICOT. Infractiuni informatice si fraude cu carti de credit. 30 de perchezitii

26 ianuarie 2010 | JURIDICE.ro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Structura Centrală, cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale, împreună cu ofiţeri din cadrul  D.C.C.O., B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. Constanţa şi S.C.C.O. Vrancea şi cu sprijinul trupelor speciale din cadrul Jandarmeriei Române, au procedat la  destructurarea  unui grup infracţional organizat, care acţiona pe teritoriul României şi transfrontalier pe teritoriul Germaniei, Italiei, Suediei, Olandei, Belgiei şi S.U.A., în scopul săvârşirii de infracţiuni informatice şi fraude cu cărţi de credit.

Potrivi unui comunicat DIICOT „incepând cu luna mai 2009, inculpaţii   Creţan Nicolae, Ionescu Daniel-Răzvan, Diacu Marius George, Olteanu Teodor, Negoescu Alexandru Mihai, Vasile Liviu Dan, Paraschiv Nelu,  Bardaşu Iulian-Costel, Bartic Teofil-Ioan, Carp Mirela-Gabriela, Ştefănescu Iulian, Ioniţă Virgil Cornel, Iordănescu Dorel, împreună cu inculpaţii Trifu Gabriel, Prian Costel şi Vicol Constantin şi Vasile Daniel,  au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi inculpaţii Iancu Tudorel şi Săndulescu Ion.

Grupul, având drept lider pe inculpatul Creţan Nicolae, zis „Nicu Balamuc”, era specializat în confecţionarea artizanală, comercializarea şi exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată electronice, în instalarea de echipamente de „skimming” pe terminale de distribuţie a numerarului (ATM-uri, dispozitive de acces în incinte etc.) în vederea colectării de informaţii de pe banda magnetică a instrumentelor de plată electronică utilizate la acestea (cărţi de credit/debit), falsificarea de instrumente de plată electronică şi punerea în circulaţie a acestora.

În sarcina inculpaţilor se reţine săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 7 al. 1 rap. la art. 2 al. 1 lit.a şi lit. b pct. 18 din Legea nr. 39/2003 şi fabricare şi deţinere de echipamente software şi  hardware în vederea falsificării de instrumente de plată electronică (cărţi de credit) prev. de art. 25 din Legea nr. 365/2002.

În ziua de 20 ianuarie 2010, procurorii D.I.I.C.O.T. au coordonat 30 de  percheziţii domiciliare în Municipiul Bucureşti şi judeţele  Bacău, Constanţa şi Vrancea, ocazie cu care au fost descoperite şase locaţii unde erau produse echipamentele de contrafacere, fiind ridicate sisteme informatice, medii optice de stocare a datelor, echipamente artizanale folosite la copierea datelor de pe carduri bancare, carduri contrafăcute,  mulaje ale unor „guri de bancomat” şi mai multe „guri de bancomat” sustrase.

Efectivele mobilizate pentru reuşita acţiunii au fost de peste 200  de poliţişti şi jandarmi.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare germane şi olandeze, pe numele unuia dintre membrii grupării fiind emis un mandat european de arestare.

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Jurisprudenta

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 17  inculpaţi şi au propus instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o durată de 29 de zile, precum şi arestarea în lipsă a doi inculpaţi,  pentru 30 de zile.”

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories