Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

UNBR. Precizari cu privire la examenul de definitivat din februarie
26.01.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Asa cum informam, in perioada 17-21 februarie 2010, Uniunea Naţională a Barourilor din România organizează  examenul pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv.

Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România, în şedinţa din 21 februarie 2009, a stabilit prin Hotărârea nr. 452/21 februarie 2009 cu privire la examenul pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv în sesiunea aprilie 2009, astfel cum a fost rectificată prin Decizia rectificativă nr. 23/25 februarie 2009 pentru îndreaptarea erorii materiale strecurată în cuprinsul art. 4 alin. (1), următoarele:

1. Examenul pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv, de către avocaţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 17 alin. (1) din Lege, se va desfăşura începând cu data de 22 aprilie 2009, conform Regulamentului de examen aprobat prin Decizia nr. 268/22 septembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. şi modificat prin Decizia nr. 447 din 21 februarie 2009 a Consiliului U.N.B.R.

2. Înscrierea la examen se va face prin cererea formulată conform art. 5 din Hotărârea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. care se va depune la baroul din care face parte candidatul.

3. Examinarea candidaţilor pentru obţinerea titlului profesional de avocat definitiv se va efectua de către Comisia de examen numită de Consiliul U.N.B.R., iar desfăşurarea examenului se va face în faţa subcomisiilor de examen care îşi vor desfăşura activitatea la barourile de la sediul Curţilor de Apel.

4. Examinarea candidaţilor se va face la 5 materii prin susţinerea de probe scrise, cu respectarea Hotărârii nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R., care se vor aplica în mod corespunzător.

5. Tematica de examen şi bibliografia sunt cele prevăzute în Anexa nr. 1 la Hotărârea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R..

6. Taxa de înscriere la examen datorată de fiecare candidat este de 700 lei (fără TVA), ca urmare a majorării sumei prevăzută la art. 1 lit. c) din Decizia nr. 76/17 iunie 2005 a Consiliului U.N.B.R. şi se va achita la fiecare barou.

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.