« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Declarantii Centralei Riscurilor Bancare
26.01.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

BNR atrage atentia în mod public asupra faptului că la data de 1 iulie 2009 a intrat in vigoare Regulamentul nr. 8/2009 pentru modificarea şi completarea Regulamentului BNR nr. 4/2004 privind organizarea şi funcţionarea la Banca Naţionala a României a Centralei Riscurilor Bancare.

Conform unui comunicat al BNR, „potrivit Regulamentului, instituţiile financiare nebancare înscrise în Registrul special de la Banca Naţională a României devin persoane declarante la Centrala Riscurilor Bancare, fiind obligate să raporteze expunerea pe care o înregistrează faţă de acei debitori care au beneficiat de credite/angajamente al căror nivel cumulat depăşeşte 20 000 lei.

În luna ianuarie 2010 instituţiile financiare nebancare înscrise în Registrul special la data intrării în vigoare a Regulamentului menţionat s-au conformat obligaţiei de raportare, furnizând Centralei Riscurilor Bancare informaţiile pentru data de 31.12.2009.

În acest context, Banca Naţională a României consideră oportun să aducă la cunoştinţa publicului că, în prezent, atât instituţiile de credit, cât şi instituţiile financiare nebancare înscrise în Registrul special sunt persoane declarante la Centrala Riscurilor Bancare, în conformitate cu reglementările în vigoare.”

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD