Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Declarantii Centralei Riscurilor Bancare


26.01.2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

BNR atrage atentia în mod public asupra faptului că la data de 1 iulie 2009 a intrat in vigoare Regulamentul nr. 8/2009 pentru modificarea şi completarea Regulamentului BNR nr. 4/2004 privind organizarea şi funcţionarea la Banca Naţionala a României a Centralei Riscurilor Bancare.

Conform unui comunicat al BNR, „potrivit Regulamentului, instituţiile financiare nebancare înscrise în Registrul special de la Banca Naţională a României devin persoane declarante la Centrala Riscurilor Bancare, fiind obligate să raporteze expunerea pe care o înregistrează faţă de acei debitori care au beneficiat de credite/angajamente al căror nivel cumulat depăşeşte 20 000 lei.

În luna ianuarie 2010 instituţiile financiare nebancare înscrise în Registrul special la data intrării în vigoare a Regulamentului menţionat s-au conformat obligaţiei de raportare, furnizând Centralei Riscurilor Bancare informaţiile pentru data de 31.12.2009.

În acest context, Banca Naţională a României consideră oportun să aducă la cunoştinţa publicului că, în prezent, atât instituţiile de credit, cât şi instituţiile financiare nebancare înscrise în Registrul special sunt persoane declarante la Centrala Riscurilor Bancare, în conformitate cu reglementările în vigoare.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro