« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Colaborare permanenta NNDKP – Casa de Insolventa Transilvania
26.01.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) şi Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) au stabilit o colaborare ce are drept scop consolidarea poziţiei CITR pe piaţa procedurilor de insolvenţă, precum şi dezvoltarea capabilităţii sale de a gestiona proiecte de insolvenţă la nivel naţional. În egală măsură, NNDKP intenţionează să crească cu 15% ponderea în activitatea sa a serviciilor de consultanţă juridică în cazurile de insolvenţă, cu precădere în zona reorganizărilor judiciare şi a restructurărilor.

Colaborarea se bazează pe experienţa remarcabilă a practicienilor în insolvenţă din cadrul CITR, care oferă clienţilor servicii precum deschiderea procedurilor de insolvenţă, gestionarea cazurilor de insolvenţă în calitate de administrator judiciar sau lichidator, consultanţă în fazele premergătoare procedurii de insolvenţă şi pe expertiza bogată a NNDKP în restructurări de societăţi, contracte, precum şi în cazuri de insolvenţă, litigii şi soluţionarea amiabilă a unor situaţii litigioase.

Într-o economie grav afectată de recesiune, colaborarea vizează consolidarea serviciilor oferite de NNDKP şi CITR în sectorul restructurărilor şi insolvenţei prin crearea unui standard înalt de performanţă şi prin stabilirea unor abordări şi implementarea unor soluţii care să devină instrumente de referinţă valorificabile la maxim de clienţi.

„Stabilizarea activităţilor companiilor care au suferit pierderi mari în ultimii doi ani, cauzate în special de criza economică, negocierea unor înţelegeri acceptabile pentru creditori şi recapitalizarea rapidă a companiilor prin fuziuni sau majorări de capital, sunt printre cele mai eficiente soluţii în proiectele de insolvenţă, care dobândesc valenţe complexe, pe măsură ce domeniile devin şi ele din ce în ce mai diversificate. Prin urmare, complexitatea procedurilor de insolvenţă din acest moment a generat în egală măsură necesitatea acestei colaborări”, explică domnul Andrei Cionca, Asociat Coordonator al CITR.

„Colaborarea cu CITR are loc într-un moment în care numărul societăţilor româneşti aflate în dificultate financiară sau insolvenţă este în creştere. Cu atât mai mult, am simţit nevoia unei schimbări în abordarea acestor situaţii atât din partea debitorilor cât şi din partea creditorilor, astfel încât să putem găsi,  atunci când este posibil din punct de vedere economic, soluţii de continuare a activităţii societăţilor şi de recuperare la maxim a creanţelor de către creditori”, consideră domnul Ion Nestor, unul din Partenerii Coordonatori ai NNDKP.

Specialiştii estimează că în 2009  numărul cazurilor de insolvenţă a fost de peste 20.000, în creştere cu 42% faţă de 2008, iar cele mai afectate ramuri au fost comerţul, construcţiile şi imobiliarele. Dacă perioada 2002—2007 a fost marcată de câteva falimente răsunătoare (precum Tractorul Braşov, Rulmentul Braşov, CUG Cluj sau UTEPS Alba), începând din 2009 s-a prefigurat o tranziţie de la astfel de proceduri spre cele de reorganizare judiciară, care oferă companiilor avantajul de a putea depăşi perioadele dificile din punct de vedere financiar şi de a-şi putea plăti o parte din datorii.

De la înfiinţare până în prezent Casa de Insolvenţă Transilvania a administrat peste 450 de dosare, din care o mare parte au fost proiecte foarte complexe, ce au necesitat expertiză deosebită şi accentul pe reorganizarea judiciară. În 2009, CITR a gestionat peste 150 de dosare şi un patrimoniu ce a crescut cu 300% faţă de anul precedent, valoarea acestuia ajungând la 200 de milioane de euro.

Colaborarea se va reflecta şi în materialele de comunicare ale CITR, care vor beneficia de asocierea în plan vizual a elementelor de identitate ale NNDKP. De asemenea, NNDKP va sprijini dezvoltarea în continuare a CITR pe plan national, primul pas în acest sens fiind mutarea centrului de greutate al activităţii CITR în noul birou deschis la Bucureşti, în urma unei investiţii iniţiale de cca 100.000 de euro.

Casa de Insolvenţă Transilvania este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa procedurilor de insolvenţă, ce oferă servicii specializate în domeniu, de la auditul iniţial, managementul situaţiilor de criză, consultanţă în pre-insolvenţă, până la gestionarea procedurilor de reorganizare, lichidare judiciară şi lichidare voluntară. Cu peste 60 de specialişti din care 15 practicieni în insolvenţă, CITR gestionează actualmente peste 150 de proiecte de mărime medie şi mare,  după volumul activelor, prin filialele din Bucureşti, Cluj, Bihor, Braşov, Satu Mare, Sibiu, Timiş.

CITR este certificată ISO 9001:2000 privind managementul calităţii în procedurile de insolvenţă şi faliment.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are o echipă formată din 115 avocaţi, un staff de 75 de angajaţi, birouri la Bucureşti, Timişoara şi Braşov şi oferă servicii de avocatură complete companiilor care îşi desfăşoară activitatea în România. Pe piaţa insolvenţei NNDKP oferă servicii integrate din punct de vedere juridic şi fiscal (prin intermediul entităţii NNDKP Consultanţă Fiscală) în domeniul restructurărilor, acoperind atât procese de restructurare convenţionale, cât şi proceduri de reorganizare sau lichidare conform legislaţiei insolvenţei.

În 2009 NNKDP a fost declarată „Firma Anului 2009” în România de către prestigiosa publicaţie legală internaţională Chambers Europe şi a fost clasată pe prima poziţie în toate ariile de practică cercetate în România de cele mai importante ghiduri legale internaţionale, Chambers & Partners, The European Legal 500 şi IFLR 1000.

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.