Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Flux informații

CSM. Numiri si delegari in functii de conducere – 21 ianuarie 2010

26 ianuarie 2010 | JURIDICE.ro

Sectia pentru judecatori a decis joi, 21 ianuarie 2010, numirea in functie a urmatorilor judecatori, pentru o perioada de trei ani, care au exprimat cateva din preocuparile lor:

Adina CORNEA, presedinte al Sectiei a VI-a comerciala a Tribunalului Bucuresti: As vrea sa incep cu un obiectiv pe care il aveam in princpial si pe care l-am finalizat: am scapat de Registrul Comertului. Anul trecut, la Registrul Comertului am solutionat 111.000 cu 16-17 oameni, pe langa sectia a VI -a comerciala care este o instanta grea, 17.000 dosare intrate, dosare mai putine decat anii anteriori din cauza crizei. A trebuit sa ne descurcam cu oamenii pe care ii avem (detasati, 2 demisionari). Eu cred ca s-a mers bine. Am constatat ca ne-a crescut operativatea. Hotararile sunt bune. Solutiile pe care noi le pronuntam sunt predictibile. Problemele de practica neunitara s-au referit in raport cu CAB si alte sectii ale tribunalului. Dosarele se solutioneaza intr-un termen scurt (dosarele de recurs in 4 luni, fondurile in 6). Judecatorii sunt fericiti cu privire la normarea muncii. Colegii s-au preocupat. Au participat la doctorate. Sectia corespunde realitatii.”

Alexandrina Radulescu a spus ca “sectia doamnei s-a implicat pe procesul de formare. S-au constatat rezultate foarte bune pe Tribunalul Bucuresti.”

Dan Lupascu a facut referire la decizia Curtii Constitutionale privind declararea ca neconstitutionala a legii de modificare a legii privind registrul comertului.

Aureliu Claudiu POP, in functia de presedinte al Sectiei comerciale si de contencios administrativ a Tribunalului Alba: Nu am mai indeplinit functii de conducere. Am fost doar in Colegiul de Conducere la judecatorie. Suntem 6 judecatori in cadrul sectiei, avem 700 de hotarari pe an. Fostul presedinte a avut o activitate foarte buna, a scazut numarul de judecatori (promovare, plecari), Am propus reconfigurarea completelor. Doresc ca sa solicit Colegiului de Conducere infiintarea une arhive sepate de falimente. Doresc, de asemenea, sa se infiinteze opis separat pentru dosarele de falimente. Doresc o noua repartizare a grefierilor (unii rulau intr-o luna 300, altii 60). In ultima vreme a fost foarte bine ca am scapat de munca de la Registrul Comertului. Sper sa fim degrevati si in continuare de acest lucru. Se muncesc 10 ore pe zi si in weekend. Avem o practica unitara. Nu asteptam sa treaca luna ca sa ne intalnim. Sunte in termen cu redactarea lucrarilor.

De asemenea, Sectia a delegat in functii de conducere urmatorii judecator:

Ileana Ruxandrea DANAILA, in functia de presedinte al Secţiei a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala a Curtii de Apel Bucuresti: Suntem un soi de pionieri, suntem o instanta mica, 7 dintr-o schema de 8. Probleme foarte mari de organizare nu ni se ridica, problemele de personal nu are sens sa vi le expun mai ales in ceea ce priveste personalul auxiliar. Alte probleme deosebite nu sunt. Suntem o mana de oameni, ne intelegem. Merg pe un drum batatorit. Ne straduim sa colaboram si cu conducerea si cu celelalte sectii. Stam destul de bine cu redactarile, stam destul de mult la serviciu. Unificarea practicii si redactarea in timp sunt principalele preocupari. Avem probleme de durata a proceselor in apel privind marcile, brevetele. In materia brevetelor, avem probleme procedurale de probatiune, destul de greu se fac expertizele, lasand la o parte proba cu inscrisuri, s.a. Imi cer scuze dar trebuie sa intru in sedinta de judecata. Va multumesc.

Elena BARBU, in functia de presedinte al Sectiei penale si pentru cauze cu minori a Curtii de Apel Brasov: Nu am mai indeplinit aceasta functie. Am tinut locul in perioada cand presedintele a lipsit. Imi propun sa aigur buna activitate a setieii in sectiei, asigurarea repartizarii aleatorii a cauzelor, a rezolvarii incidentelor care se ivesc in activitatea de judecata. Suntem 8 judecatori cu vicepresedintele care ne ajuta cu doua complete de recurs si 5 grefieri. Mi-as propune sa asigur stabilitatea completelor si in ceea ce priveste grefierii. Nu avem decat doua dosare mai vechi de un an, datorita invocarii unor exceptii de neconstitutionalitate. Nu avem probleme. Nu au fost sesizari nici cu ocazia controalelor, ultimul pe repartizarea aleatorie.

Razvan Florin PATRU, in functia de presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Timisoara: Nu am mai indeplinit functii de conducere. In primul rand, imi propun sa rezistam, suntem 6 judecatori, incercam sa ne adaptam la volumul de munca si sa facem fata si cu cat mai putine greseli. Unificarea jurisprudentei imi propun pe sectia noastra si in teritoriu sa colaborez cu tribunalele si sa comunicam care e practica  noastra. Recursurile in interesul legii se solutioneaza cu intarziere in domeniul contenciosului, intr- o materie plictisitoare (asa credeam si eu la inceput). In ceea ce priveste termenul de redactare, ne incadram cu cateva exceptii. Am avut o hotarare de 50 de pagini redactata in 45 de zile. Intelegem unde avem oameni mai recalcitranti, incercam sa redactam cu prioritate.

Cristina Anca FLOREA, in functia de presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Brasov: Am si indeplinit aceasta functie. Mi-am props sa continui ceea ce am inceput, sa asigur interimatul intre cele doua mandate. Cunosc foarte bine sectia si problemele ei. Principalele directii vor fi eficientizarea activitatii, respectarea stricta a programului de repartizarea aleatorie si unificarea practicii judiciare.

Irina TANASESCU, in functia de presedinte al Sectiei litigii de munca si asigurari sociale a Tribunalului Hunedoara: Ne confruntam cu lipsa de personal, de cativa ani buni. Am incercat sa facem trei complete pe saptamana. Numarul cauzelor se mentine constant (80-100 pe sed). Ne straduim, ziua e din 24 de ore.

Maria-Laura BOSTEANU-OLARIU, in functia de presedinte al Judecatoriei Fagaras: Voi participa la concurs. Imi propun sa continui ceea ce am inceput acum 3 ani. Cu privire la sediu, suntem in curs de renovare. La Fagaras nu sunt probleme. Termenele de redactare sunt respectate.

Monica MATUSCHKA, in functia de presedinte al Judecatoriei Resita:  Nu am mai indeplinit functii de conducere. Aceeasi problema de personal. Voi face tot ce pot sa obtin. Suntem un colectiv tanar.Am revenit la mai putine dosare privind redactarea in termen. Astept aceste 6 luni si ma gandesc daca voi candida pentru aceasta functie.

Mihaela PASCA, vicepresedinte al Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti: Nu am mai indeplinit. E prima propunere. Imi propun o colaborare buna cu doamna presedinta si colegii. Singurul lucru care ne preocupa e sa micsoram temenele pe normarea muncii. Primul dosare ia termen destul de lung (sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie). Termenele care se anunta la stoc nu depasesc 2-3 saptamani. Saptamana trecuta am marit complexitatea ca sa micsoram cumva primul termen. Nu avem restante la redactarea hotararilor.

Membrii prezenti: Virgil Andreies, Lidia Barbulescu, Florica Bejinaru, Gheorghe Buta, Costel Dragut, Gheorghe Groza, Ana Labus, Dan Lupascu, Anton Pandrea, Alexandrina Radulescu.
Pentru Juridice.ro, Alina Matei

Membrii prezenti: Virgil Andreies, Lidia Barbulescu, Florica Bejinaru, Gheorghe Buta, Costel Dragut, Gheorghe Groza, Ana Labus, Dan Lupascu, Anton Pandrea, Alexandrina Radulescu.

Pentru Juridice.ro, Alina Matei

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică