Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Carti noi de la editura HAMANGIU
27.01.2010 | Alina Grigorescu, HAMANGIU

Secţiuni: Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

Stimati utilizatori ai Juridice.ro, va prezentam in continuare cele mai noi aparitii editoriale la editura Hamangiu, carti aparute saptamana trecuta:

pentru a comanda, click pe poza

Drept civil. Drepturile reale principale. Note de curs. Jurisprudenţă relevantă. Speţe. Teste grilă
Gabriel Boroi, Mona Maria Pivniceru, Tudor Vlad-Rădulescu, Carla Alexandra Anghelescu

Prin intermediul lucrării de faţă, autorii vin în sprijinul atât al celor care se pregătesc pentru examenele de an sau de licenţă, dar şi al celor care vor susţine admiterea sau definitivatul în profesie. Astfel, cartea este structurată pe capitole, care, la rândul lor, sunt împărţite într-o parte teoretică – note de curs (prezentarea succintă a principalelor instituţii în materie) – şi una practică – jurisprudenţă relevantă (a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a Curţii Europene a Drepturilor Omului, precum şi decizii în interesul legii) –, iar la finalul fiecărei secţiuni, pentru verificarea cunoştinţelor dobândite, sunt prezentate speţe de rezolvat şi teste grilă, însoţite de răspunsuri.

* * *

pentru a comanda click pe imagine

Codul penal. Codul de procedură penală. Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal , ed. 12

Cele două titluri – Codul penal şi Codul de procedură penală – actualizate la 10 ianuarie 2010 sunt reunite într-o singură carte (aflată la a 12-a ediţie) şi, alături de Legea privind executarea pedepselor nr. 275/2006, oferă o baza teoretică de studiu, reprezentând un instrument facil şi util atât practicienilor cât şi studenţilor, având inserate şi ultimele recursuri în interesul legii în materie şi deciziile Curţii Constituţionale prin care au fost soluţionate excepţiile de neconstituţionalitate.

* * *

Codul de procedură civilă si 12 legi uzuale

Lucrarea cuprinde textul Codului de procedură civilă, incluzând toate actele normative în vigoare apărute până la data de 10 ianuarie 2010, prin care s-au modificat, completat sau abrogat, expres sau implicit, dispoziţii din Cod.

Pe lângă deciziile Curţii Constituţionale de admitere a excepţiilor de neconstituţionalitate, au fost reproduse în extras şi ultimele decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţiile Unite, pronunţate în recursuri în interesul legii.

De asemenea, sunt redate, integral sau în extras, doisprezece dintre cele mai uzuale acte normative care întregesc cadrul legal al procedurii civile, reglemetări privind: somaţia de plată, medierea, soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate, organizarea judiciară, taxele de timbru şi timbrul judiciar etc

Prezenta ediţie cuprinde modificările şi completările aduse Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator prin Legea nr. 370/2009 (M. Of. nr. 831 din 3 decembrie 2010), dintre care cele mai importante se referă la: redefinirea instituţiei medierii, modificarea condiţiilor în care se poate dobândi calitatea de mediator şi instituirea obligaţiei organelor judiciare şi arbitrale de a îndruma părţile să recurgă la procedura medierii în vederea soluţionării conflictului dintre ele. Cartea este însoţită de un index alfabetic detaliat, întocmit atât pentru Cod, cât şi pentru legile uzuale.

* * *

Legea insolvenţei nr. 85/2006 şi 9 legi uzuale, ed. 6

Legea insolvenţei şi 9 acte normative uzuale prezintă cadrul legislativ actual cu privire la: Procedurile de insolvenţă, Practicienii în insolvenţă, Buletinul procedurilor de insolvenţă şi reprezintă un instrument util în activitatea avocaţilor, magistraţilor, consilierilor juridici, practicienilor în insolvenţă şi a tuturor celor care sunt preocupaţi de mecanismul de reglementare a circuitului comercial românesc, aflat într-o permanentă schimbare. În plus faţă de ediţia anterioară, lucrarea cuprinde şi noua Lege privind introducerea concordatului preventiv şi mandatului ad-hoc – Legea nr. 381/2009 (M. Of. nr. 870 din 14 decembrie 2009), lege care instituie un mecanism contractual şi legal prin care se oferă posibilitatea unui debitor – întreprindere aflată în dificultate financiară – de a evita procedura insolvenţei

* * *

Vă dorim lectură plăcută!

Alina Grigorescu, HAMANGIU

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti