Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ » Recurs în interesul legii
ÎCCJ. Recurs în interesul legii

RIL promovat. Infractiuni prevazute de Codul silvic. Calitatea de parte vatamata sau parte civila


28 ianuarie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, ÎCCJ-RIL
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Laura Codruta Kovesi, Procurorul General al Romaniei, a promovat recurs in interesul legii in vederea stabilirii cine are calitatea de parte vatamata sau parte civila in ipoteza infractiunilor prevazute de Legea nr.46 din 19 martie 2008 (Codul silvic) vizand fondul forestier proprietate privata a persoanelor fizice si juridice.

Orientarile jurirsprudentei:

1. Unele instante, in cazul infractiunilor silvice avand ca obiect fondul forestier proprietate privata a persoanelor fizice si juridice, au retinut ca poate avea calitatea de parte vatamata sau parte civila numai proprietarul fondului forestier – persoana fizica sau juridica – intrucat prejudiciul a fost creat in patrimoniul sau, cu exceptia situatiei in care acesta este chiar subiectul activ al faptei.

2. Alte instante au considerat ca, intr-o astfel de ipoteza, calitatea procesuala de parte vatamata sau parte civila revine atat proprietarului fondului forestier (cu exceptia amintita), cat si Ocolului silvic sau Directiei silvice care asigura serviciile silvice sau administrarea padurii.

Opinia Procurorului General este in sensul ultimei orientari.

>> Textul integral al recursului in interesul legii

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro