Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

UNBR despre dispensele de stagiu pentru avocati
28.01.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Unele barouri au formulat cereri pentru acordare unor dispense de stagiu. Raspunsul UNBR:

„Către,

Baroul București, domnului decan av. Ion Ilie-Iordăchescu

Baroul Dolj, domnului decan av. prof. univ. dr. Ion Turculeanu

Baroul Prahova, doamnei decan av. Gitania Volosevici

Baroul Sibiu, domnului decan av. Virgiliu Viorel Vulcan

Baroul Suceava, domnului decan av. Sorin Dumitru Rusu

Stimată doamnă și stimați domni.

Urmarea adreselor dumneavoastră, referitor la cererile de acordare a unor dispense de stagiu vă facem cunoscut că, în ședința din 22 ianuarie 2010, Comisia Permanentă a UNBR a decis respingerea acestora ținând cont de prevederile art. 17 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea  și exercitarea profesiei de avocat, republicată și completările ulterioare, precum și art. 275 alin. (2), 280 și 291 alin. (1) din statutul profesiei de avocat, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, referitor la cererea unor avocați stagiari înscriși la INPPA de a susțin examenul de definitivat în sesiunea februarie 2010, vă comunicăm că, în aceeași ședință, Comisia Permanentă a respins solicitarea acestora, întrucât contravine art.19 alin. (1) din Legea nr. 51/1995, precum și art. 25 alin. (1) din Decizia Consiliului UNBR nr. 268 din 22 septembrie 2007 care stabilește căi alternative pentru două situații: „(1) După parcurgerea uni stagiu efectiv de 2 ani sau la încheierea cursurilor în cadrul INPPA, avocații stagiari susțin un examen de obținere a titlului de avocat definitiv / de absolvire a INNPPA care constă în probe teoretice și practice prin care se verifică însușirea cunoștințelor și dobândirea deprinderilor necesare profesiei de avocat.”

Cu deosebită considerație,

Director Coordonator – Secretar General

Av. Constantin Parascho”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate