Rodica Constantinovici despre drepturile si obligatile transfrontaliere in materia raspunderii parintesti
31 ianuarie 2010 | JURIDICE.roSecretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Rodica Constantinovici, a participat, joi 28 ianuarie, la deschiderea lucrărilor proiectului „Consolidarea cooperării judiciare internaţionale în domeniul răspunderii părinteşti”, derulat în cadrul Programului Comisiei Europene „Justiţie Civilă”.
Potrivit unui comunicat al ministerului, „în ultimii ani România a înregistrat un număr din ce în ce mai mare de cauze cu caracter transfrontalier, având ca obiect aspecte ale răspunderii părinteşti. Faptul că participanţii la procesul civil nu sunt pe deplin informaţi asupra drepturilor de care beneficiază şi a obligaţiilor corelative în materia răspunderii părinteşti, nu face altceva decât să sporească complexitatea cauzelor cu care se confruntă judecătorii”, a declarat Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Rodica Constantinovici.
Acesta este primul proiect pentru care o instituţie din România obţine, în calitate de aplicant, finanţare din fondurile alocate Statelor Membre prin programul „Justiţie Civilă”.
Proiectul se derulează de către Ministerul Justiţiei din România în parteneriat cu Ministerul Justiţiei şi Aplicării Legii şi Oficiul Consiliului Naţional al Justiţiei din Ungaria. De asemenea se doreşte implicarea şi a altor specialişti din celelalte State Membre, motiv pentru care la lucrările de astăzi au luat parte, din Marea Britanie, directorul Departamentului Drept Internaţional al Familiei, Membru al Reţelei Judiciare de la Haga, Lord Justice Mathew Thorpe şi , din Germania, directorul Autorităţii Centrale (Litigii internaţionale asupra custodiei minorilor), Oficiul Federal al Justiţiei , Doctor Andrea Schulz.
Scopul Conferinţei, dar şi al seminariilor care vor urma, constă în identificarea problemelor cu care se confruntă practicienii şi găsirea unor soluţii viabile pentru corecta aplicare a instrumentului comunitar în discuţie: Regulamentul Consiliului (CE) nr. 2201/2003 numit şi Regulamentul Bruxelles II Bis.”
>> Detalii
NOU! Despre bani în profesii juridice: avocați, executori, notari, consilieri juridici și alți profesioniști ai dreptului
23 septembrie ⁞ Fraudarea creditorilor – eficacitatea mijloacelor actuale pentru combaterea ei
25 septembrie ⁞ Noutățile Legii nr. 214/2024 – ce efecte poate avea semnătura electronică
26 septembrie ⁞ JURIDICE by Night. Golden Season edition
30 septembrie ⁞ Avocatura: onorariu orar vs. onorariu global
5 octombrie ⁞ Start Curs INGENIO de pregătire pentru Barou, INM & Magistratură, Notariat și Licență
7 octombrie ⁞ Dacă UIT, 100.000 de lei amendă! (RO E-TRANSPORT)
14 octombrie ⁞ Impactul sancțiunilor impuse de Consiliul Concurenței asupra pieței editoriale din România: între protecția concurenței și drepturile de autor
21 octombrie ⁞ Abilitățile de negociere: un moft sau o necesitate?
31 octombrie ⁞ JURIDICE by Night. Mystic Night. Halloween edition
11 noiembrie ⁞ Fraudarea fondurilor europene: infracțiune de 1 Euro? (Necesitatea stabilirii unui prag valoric minim pentru infracțiunea de fraudare a fondurilor europene)
18 noiembrie ⁞ Social Media. Răspunderea juridică în caz de Share și Repost care deranjează
23 noiembrie ⁞ Start Curs Admitere INM/ Magistratură & Avocatură 2025
25 noiembrie ⁞ Cine (mai) poate organiza arbitrajul instituționalizat în România
28 noiembrie ⁞ JURIDICE by Night. Autumn Allure edition
2025 ⁞ The Congress / The biggest legal event
Homepage J JURIDICE Cariere Evenimente Dezbateri Profesionişti Lawyers Week Video |