Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Presedintele ANI a fost audiat de Comisia de Evaluare a CNI


31 ianuarie 2010 | Anemarie LAZARESCU
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Alexandru Cătălin MACOVEI, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, a fost audiat joi, 28 ianuarie 2010, de către Comisia de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate în legătură cu faptele semnalate prin stenogramele discuțiilor purtate, în cadrul privat cu jurnaliștii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac, publicate ulterior în presa centrală pe 9 noiembrie 2009.

Potrivit unui comunicat ANI „audierea s-a desfăşurat şi în baza unei sesizări formulate de Alianţa pentru Statul de Drept, formată din Active Watch – Agenţia de Monitorizare a Presei, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul de Resurse Juridice şi Transparency International România, la care a aderat, pe acest subiect, şi Alianţa Civică.

Comisia de evaluare a dezbătut pe fond şi probatoriul administrat în legătură cu sesizarea formulată în luna februarie 2009 de către doamna Fluture Carmen Florentina, fost director cabinet, privind existenţa unei eventuale stări de incompatibilitate referitoare la preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, domnul Alexandru Cătălin MACOVEI şi în legătură cu memoriul depus de către domnul Burciu Fănel Nicolae, fost inspector de integritate în cadrul Agenţiei, şi înregistrat la Secretariatul Consiliului Naţional de Integritate, sub nr. 139/12.02.2009.

Din analiza documentelor, administrarea probelor şi după audierea personalului Agenţiei, Comisia de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate a constatat că niciuna dintre acuzaţiile privind încălcarea de către Preşedintele A.N.I. a dispoziţiilor Legii nr. 144/2007, republicată, nu s-au confirmat.

Rapoartele elaborate în urma dezbaterilor au fost înaintate Consiliului Naţional de Integritate.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro