Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Presedintele ANI a fost audiat de Comisia de Evaluare a CNI
31.01.2010 | Anemarie LAZARESCU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Alexandru Cătălin MACOVEI, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, a fost audiat joi, 28 ianuarie 2010, de către Comisia de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate în legătură cu faptele semnalate prin stenogramele discuțiilor purtate, în cadrul privat cu jurnaliștii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac, publicate ulterior în presa centrală pe 9 noiembrie 2009.

Potrivit unui comunicat ANI „audierea s-a desfăşurat şi în baza unei sesizări formulate de Alianţa pentru Statul de Drept, formată din Active Watch – Agenţia de Monitorizare a Presei, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul de Resurse Juridice şi Transparency International România, la care a aderat, pe acest subiect, şi Alianţa Civică.

Comisia de evaluare a dezbătut pe fond şi probatoriul administrat în legătură cu sesizarea formulată în luna februarie 2009 de către doamna Fluture Carmen Florentina, fost director cabinet, privind existenţa unei eventuale stări de incompatibilitate referitoare la preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, domnul Alexandru Cătălin MACOVEI şi în legătură cu memoriul depus de către domnul Burciu Fănel Nicolae, fost inspector de integritate în cadrul Agenţiei, şi înregistrat la Secretariatul Consiliului Naţional de Integritate, sub nr. 139/12.02.2009.

Din analiza documentelor, administrarea probelor şi după audierea personalului Agenţiei, Comisia de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate a constatat că niciuna dintre acuzaţiile privind încălcarea de către Preşedintele A.N.I. a dispoziţiilor Legii nr. 144/2007, republicată, nu s-au confirmat.

Rapoartele elaborate în urma dezbaterilor au fost înaintate Consiliului Naţional de Integritate.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate