« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
MOLOMAN LAZAR & ASOCIATII
 

Punct de vedere ref. proiectul de modificare al legii adoptiilor
31.01.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Asociaţia Pro-Vita – Bucureşti a dat  publicitatii punctul sau de vedere privind proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopţiilor, propus pentru dezbatere publică de Oficiul Român pentru Adopţii.

Potrivit unui comunicat al Pro-Vita, „organizaţia apreciază că, în general, proiectul de lege va avea ca efect modernizarea şi revizuirea în sens pozitiv a principiilor care stau la baza adopţiei şi eficientizarea generală a procesului adopţiei. Totuşi, Asociaţia Pro-vita insistă cu prioritate asupra a două aspecte.

Primul este acela că mediul ideal pentru dezvoltarea copilului este mediul familiei tradiţionale – nucleară, monogamă, heterosexuală, formată din doi părinţi, mamă şi tată, uniţi prin căsătorie. Astfel, autorităţile ar trebui să acorde prioritate la adopţie cuplurilor căsătorite.

Potrivit Constituţiei României, unul din cele mai importante drepturi ale copilului, este de a fi crescut, educat şi instruit de către ambii părinţi care sunt căsătoriţi. Totodată, noul Cod Civil prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi (bărbat şi femeie) precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor.

În acelaşi context, Asociaţia Pro-vita „salută în mod special modificarea prevăzută la art. I, alin. 4, privind interzicerea expresă a adoptării împreună de către două persoane de acelaşi sex.”

Al doilea aspect subliniat este reluarea adopţiilor internaţionale, propusă în proiectul de lege. Asociaţia Pro-vita nu sprijină, de principiu, adoptarea copiilor de către cupluri din afara României, dacă nu este vorba despre rude ale copilului.

„Totuşi, în cazul ridicării moratoriului asupra adopţiilor internaţionale, legislaţia trebuie să asigure respectarea interesului copilului şi totodată prevenirea abuzurilor şi corupţiei care au dus la actualul moratoriu. Reţelele de criminalitate organizată, mascate sub forma unor ONG-uri, care ‘intermediau’ înainte de moratoriu adopţiile, în interesul financiar al membrilor lor, trebuie să nu mai poată opera niciodată” se arată în scrisoarea remisă Oficiului Român pentru Adopţii.”

>> Punct de vedere

A se vedea si Oficiul Roman pentru Adoptii propune modificarea legii adoptiilor

 
Secţiuni: Content, Dreptul familiei | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD