ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Barrak Hussein Obama a criticat Curtea Suprema
01.02.2010 | Alberto KURTYAN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Miercuri 27 ianuarie 2009, preşedintele Barack Hussein Obama a ţinut primul său discurs „Despre starea naţiunii” în faţa congresului.

În prezenţa a şase judecători invitaţi, preşedintele a criticat Curtea Supremă americană:

Săptămâna trecută, Curtea Supremă a abrogat o lege veche de un secol deschizând cale largă grupurilor de interese speciale – inclusiv corporaţiile străine – să poată finanţa fără limită campaniile electorale. Ei bine, eu sunt de părere că alegerile americane nu ar trebui finanţate de cele mai puternice grupuri de interese americane, sau, mai rău, de entităţi străine. Alegerile ar trebui decise de poporul american şi pentru aceasta, fac un apel la democraţi şi republicani să voteze o lege pentru a îndrepta această nedreptate”

Judecătorii au rămas stupefiaţi de această încălcare a protocolului şi regulilor de curtoazie, cu atât mai mult cu cât sentinţa Curţii Supreme nu are nici o legătură cu entităţile sau corporaţiile străine care beneficiază în continuare de o lege specială.

Deşi acoperit de aplauze furtunoase, judecătorul Samuel Alito s-a rezumat să dezaprobe gestul preşedintelui, dând din cap şi spunând „Nu, nu este adevărat !”

Înainte să fie ales preşedinte, Barack Obama a fost, la fel ca premierul României Emil Boc, profesor de drept constituţional.

Alberto KURTYAN

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate