« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
 1 comentariu

Catalin Predoiu a discutat cu ambasadorul Olandei despre noile Coduri si modificarea legii Curtii Constitutionale
02.02.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, s-a intalnit luni, 1 februarie 2010, cu E.S. Tanya Van Gool, ambasadorul Regatului Tarilor de Jos (Olanda) la Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al MJ, „in cadrul intrevederii au fost discutate perspectivele Ministerului Justitiei pentru anul 2010, in contextul indeplinirii obligatiilor asumate de Romania prin Mecanismul de Cooperare si Verificare. Codurile, studiile de impact, legile de punere in aplicare, modificarea legii Curtii Constitutionale au constituit subiecte de interes pentru oficialul olandez. Au fost discutate, de asemenea, solutiile privind legea pensiilor, accelerarea procedurilor judiciare si cooperarea juridica bilaterala. De asemenea, au fost abordate aspecte legate vizita ministrului de justitie olandez, Hirsch BALLIN, planificata pentru a doua jumatate a anului 2010.

Oficialul olandez a fost interesat si de concluziile vizitei pe care ministrul justitiei a intreprins-o în Republica Moldova. Ministrul Justitiei a subliniat ca infiintarea Autoritatii Nationale pentru Cetatenie vizeaza satisfacerea drepturilor stabilite prin Legea cetateniei.

Pe parcursul discutiilor, E.S. Tanya Van Gool a tinut sa sublinieze sprijinul constant pentru eforturile intreprinse de Romania in vederea eficientizarii sistemului judiciar si a insistat asupra faptului ca anul acesta vor fi demarate programe de asistenta pentru CSM si INM.”

A se vedea si Catalin Predoiu s-a intalnit cu noul ambasador al Olandei la Bucuresti

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Catalin Predoiu a discutat cu ambasadorul Olandei despre noile Coduri si modificarea legii Curtii Constitutionale”

  1. adrian83 spune:

    Ma intreb daca domnul ambasador i-a dat domnului ministru ca exemplu legea de functionare a Curtii Constitutionale din Olanda. 😛

    Modificarea legii Curtii Constitutionale din Romania dupa modelul olandez ar fi cel mai usor lucru numai ca in mod obligatoriu ar trebui modificata si Constitutia prin eliminarea tuturor alin. care fac referire la Curtea Constitutionala si prin adaugarea unuia nou care sa zica ca nici o instanta de judecata nu se poate pronunta asupra constitutionalitatii legilor (eventual si a altor acte) emise de Parlament.

    Este interesant cum unele tari demonstreaza ca o asa numita instanta de contencios constitutional nu este neaparat necesara intr-o democratie. Verificarea constitutionalitatii legilor de catre o instanta nu pare a fi o componenta esentiala a justitiei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.