Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

NNDKP. 20 de ani de performanta


3 februarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anunţat marti, 2 februarie 2010, împlinirea a douăzeci de ani de reprezentare a clienţilor în unele din cele mai semnificative tranzacţii ce au avut loc în România.

În această perioadă, NNDKP a devenit una din cele mai mari şi mai respectate case de avocatură din România, ce oferă servicii de avocatură complete şi integrate atât companiilor autohtone, cât şi celor străine prin birourile sale din Bucureşti, Timişoara şi Braşov. Activitatea firmei acoperă în prezent 14 arii de practică: Drept corporatist; Fuziuni şi achiziţii; Dreptul concurenţei; Drept bancar şi financiar; Tranzacţii imobiliare; Litigii; Infrastructură şi PPP; Contracte comerciale şi achiziţii publice; Pieţe de capital; Proprietate intelectuală şi farmaceutice; Dreptul muncii; Imigrare; Dreptul mediului; Taxe şi drept fiscal.

În ultimii opt ani NNDKP a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii din partea celor mai reputate publicaţii internaţionale de specialitate, care au clasat firma în mod constant pe primele poziţii în toate domeniile de practică cercetate în România.

Această aniversare nu este doar o ocazie de a celebra douăzeci de ani de rezultate şi de satisfacţii profesionale, ci şi de a ne aminti de valorile care ne-au marcat existenţa şi care vor fi „motorul” pentru următorii douăzeci de ani de realizări ai firmei. Le suntem recunoscători tuturor colegilor noştri, atât celor care ne-au fost alături de-a lungul timpului, cât şi celor cu care continuăm aventura noastră şi fără de care această aniversare nu ar fi fost posibilă. În egală măsură, dorim să le mulţumim tuturor clienţilor noştri, trecuţi şi prezenţi, pentru încrederea acordată în toţi aceşti ani”, declară  Manuela Nestor, Partener Coordonator şi co-fondator al NNDKP.

Fondată în 1990 de Ion Nestor şi Manuela Nestor şi dezvoltată apoi, începând din 1995, împreună cu Andrew Kingston şi Patricia Petersen, ca un parteneriat între reputaţi avocaţi români şi americani cu o pregătire profesională desăvârşită, NNDKP a fost consacrată drept casa de avocatură autohtonă ce îmbină în cea mai mare măsură standardele internaţionale în prestarea serviciilor juridice cu întelegerea profundă a mediului juridic local. De asemenea, contribuţia firmei la dezvoltarea profesiei este emblematică, NNDKP asumându-şi şi fiind recunoscută pentru rolul său major deopotrivă în formarea şi modelarea de avocaţi de afaceri de elită şi în promovarea valorilor etice fundamentale în întreaga sa activitate.

„Firma a marcat mediul de afaceri din România în special prin implicarea avocaţilor noştri în cele mai mari proiecte ce au avut loc în perioada de tranziţie la economia de piaţă, devenind astfel un reper pentru întreaga piaţă avocaţială prin calitatea serviciilor juridice oferite, prin expertiza acumulată de-a lungul celor douăzeci de ani, prin modelul de dezvoltare şi evoluţie adoptat, prin modul de gestionare a relaţiei cu colaboratorii şi cu clienţii şi, nu în ultimul rând, prin tendinţele pe care a reuşit să le impună pe o piaţă în continuă dezvoltare”, explică Ion Nestor, Partener Coordonator şi co-fondator al NNDKP.

În anul 2001, fuziunea cu firma de avocatură a Anei Diculescu-Şova, recunoscută drept unul din „corifeii” avocaturii de bară, a marcat încă un moment de cotitură în dezvoltarea NNDKP, adăugându-i o componentă esenţială, care i-a desăvârşit structura profesională internă – departamentul de litigii şi arbitraj.

“Asocierea cu NNDKP a reprezentat şi reprezintă valorificarea pasiunii pentru profesia de avocat într-un context exigent, spectaculos prin provocări şi armonios prin calitatea oamenilor. Împreună cu o echipă de avocaţi foarte talentaţi am construit şi dezbătut sute de cazuri, am determinat dezbateri juridice şi soluţii jurisprudenţiale importante. De-a lungul anilor mulţi dintre ei s-au format în cadrul NNDKP şi astăzi sunt printre cei mai buni litigatori din ţară”, afirmă Ana Diculescu-Şova, Partener Senior NNDKP.

Până în 2008 accentul a fost pus pe creşterea accelerată a firmei, din toate punctele de vedere (resurse umane, proiecte, notorietate). În acest orizont de timp firma şi-a construit echipa şi a investit masiv în recrutarea, formarea şi specializarea fiecărui avocat. Începând cu anul 2008, a urmat o perioadă de consolidare, în care firma s-a axat în special pe organizarea echipei, pe retenţia resurselor umane, pe perfecţionarea proceselor şi procedurilor interne. În această perioadă, NNDKP a trecut, de asemenea, printr-un proces de reaşezare strategică a brandului organizaţiei, menit să exprime evoluţia constantă a echipei, transformarea treptată de la o firmă de avocatură “de tip familial” la o firmă complexă, cu o structură “de tip corporatist”.

În ultimul deceniu veniturile firmei au evoluat spectaculos, crescând de la de 2,2 milioane euro în anul 2000, la 6,9 milioane euro în anul 2005 şi la 14,8 milioane euro în anul 2008. În anul 2009 veniturile cumulate ale firmei, împreună cu diviziile sale specializate de taxe şi de proprietate intelectuală, au fost de 16 milioane euro. În acelaşi timp, NNDKP a multiplicat constant resursele de timp şi financiare destinate acţiunilor caritabile şi proiectelor profesionale pro bono.

Ca număr de membri, firma avea 29 de avocaţi în anul 2000, pentru ca în anul 2005 numărul lor să crească la 53 şi să ajungă în prezent la 115 avocaţi (dintre care 9 parteneri asociaţi, 6 parteneri remuneraţi, 5 asociaţi manageri şi 22 de asociaţi seniori) şi un personal suport de 75 de angajaţi. De-a lungul anilor, firma s-a mutat succesiv în 6 sedii diferite, ocupând în prezent 3.500 de metri pătraţi în Bucharest Business Park.

Campania „20 de ani de performanţă” va marca această aniversare pe parcursul anului 2010 şi va include un eveniment destinat clienţilor şi colaboratorilor.

Puncte de reper în evoluţia firmei:

1990: În luna februarie, Ion şi Manuela Nestor pun bazele societăţii de consultanţă juridică ce avea să devină apoi Nestor & Nestor.

1992: Este înfiinţată societatea de consultanţă de afaceri Kingston & Petersen.

1995: Nestor & Nestor fuzionează cu Kingston & Petersen, luând astfel naştere Nestor Nestor Kingston Petersen.

1999: SCA Nestor Nestor Kingston Petersen devine membru exclusiv pentru România al Lex Mundi, cea mai mare şi mai prestigioasă organizaţie internaţională de case de avocatură independente.

2001: SCA Nestor Nestor Kingston Petersen fuzionează cu SCA Ana Diculescu-Şova. În urma acestei fuziuni, denumirea firmei se schimbă în Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

2002: NNDKP devine membru exclusiv pentru România al World Services Group, cea mai mare asociaţie internaţională, care reuneşte furnizori de servicii profesionale din întreaga lume.

2003:  NNDKP devine co-fondator al organizaţiei The South East Europe Legal Group (SEE Legal), grupare ce reuneşte cele mai prestigioase case de avocatură independente din Europa de Sud-Est.

Se înfiinţează NNDKP Consiliere în Proprietate Intelectuală, divizie specializată afiliată casei de avocatură.

2004: NNDKP este prima societate de avocaţi din România organizatoare a unei şcoli de vară destinată studenţilor la facultăţile de drept. Această iniţiativă continuă apoi cu succes, an de an.

NNDKP deschide biroul de la Timişoara.

2007: NNDKP deschide biroul de la Braşov.

Firma primeşte distincţia „Superbrand”.

2008: Firma lansează un program de burse, acordate studenţilor Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti cu rezultate de excepţie. Valoarea totală a acestora este de 8.000 de euro pe an.

În premieră pentru piaţa românească de consultanţă, NNDKP şi Link Resource au semnat o alianţă strategică pentru realizarea unui serviciu integrat de consultanţă în industria medicală şi farmaceutică.

Ia naştere NNDKP Consultanţă Fiscală, divizie specializată afiliată casei de avocatură.

2009: NNDKP este desemnată de prestigioasa publicaţie Chambers Europe „Firma Anului 2009” în România.

NNDKP lansează seria de workshop-uri Lex Atelier.

2010: NNDKP pune bazele unei colaborări permanente cu una din principalele societăţi de insolvenţă, Casa de Insolvenţă Transilvania, ce are drept scop dezvoltarea şi consolidarea poziţiei ambelor firme pe o piaţă în plină dezvoltare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii