Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

A fost infiintata Autoritatea Nationala pentru Cetatenie
03.02.2010 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Guvernul a aprobat, in sedinta din 29 ianuarie 2010, prin Ordonanta de Urgenta, o serie de masuri care vor asigura solutionarea cererilor de redobandire si acordare a cetateniei romane in termen de maxim 5 luni, asa cum prevede Legea nr. 21/1991.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Romaniei, „in acest scop, va fi infiintata Autoritatea Nationala pentru Cetatenie ca organ se specialitate autonom, cu personalitate juridica, aflat in coordonarea Ministerului Justitiei.

„Masura va contribui la decongestionarea cererilor aflate pe rol pentru acordarea si redobandirea cetateniei si la o procedura mult mai eficienta, mai supla, in scopul rezolvarii cat mai repede cu putinta a acestor cereri”, a declarat primul-ministru Emil Boc.

Competentele Directiei Cetatenie din cadrul Ministerului Justitiei, care asigura secretariatul tehnic al Comisiei pentru cetatenie, vor fi preluate de catre Autoritate. Directia de specialitate din cadrul Ministerului Justitiei va fi desfiintata, reducand astfel traseul birocratic al cererilor de redobandire si acordare a cetateniei romane.

Competentele Autoritatii se refera atat la aplicarea procedurii de acordare, redobandire si incetare a calitatii de cetatean roman, potrivit Legii cetateniei romane nr. 21/1991, cat si la consilierea cetatenilor in materie de cetatenie.

“Autoritatea va dispune de un serviciu de comunicare si relatii publice, precum si de o infrastructura informatizata care va pune la dispozitie toate informatiile de interes in materie de cetatenie”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Cererile de acordare, redobandire, renuntare sau retragere a cetateniei romane aflate deja in curs de solutionare la Directia Cetatenie din cadrul Ministerului Justitiei se transfera la Autoritate, iar solutionarea lor se va face potrivit procedurii prevazute de Legea cetateniei romane nr. 21/1991 asa cum a fost ea modificata prin noua OUG.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate