Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Parlamentul European despre reforma sistemului bancar


4 februarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Reforma sistemului bancar a fost una din temele cheie ale Forumului Economic Mondial de la Davos.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, „bancherii şi-au pierdut prietenii la Davos. Auto-recompensarea din sectorul bancar a fost dezaprobată în unanimitate“, a spus vicepreşedinta Parlamentului European Silvana Koch-Mehrin.

La Davos au fost discutate anul cesta planurile de reglementare şi reformare sectorului bancar ale preşedintelui american Barack Obama. Liderii băncilor au arătat însă că regulile mai numeroase vor face ca împrumuturile să devină mai dificile, lucru ce ar încetini creşterea economică.

„În afara bancherilor, toată lumea, inclusiv marii afacerişti, a fost de părere că trebuie ameliorat cadrul reglementar al sectorului bancar“, a spus vicepreşedinta Parlamentului European Silvana Koch-Mehrin, care a fost prezentă la Davos.

Către o reformă internaţională a sectorului bancar

„Sesiunile au oferit idei interesante, în special în domeniul reglementării financiare la nivel mondial“, a spus preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, care a participat la Forum. Miniştrii şi reprezentanţii sectorului bancar au ajuns la concluzia că o reglementare bancară nu poate avea loc decât la nivel mondial. „Uniunea Europeană ar trebui să îşi asume rolul de lider deoarece cooperarea între state aduce evident rezultate bune“, a adăugat doamna Koch-Mehrin.

Dumneaei a mai arătat că la Davos s-a ajuns la un consens cu privire la necesitatea creşterii economice şi a creării de locuri de muncă. „Parlamentul European poate contribui la acest lucru accelerând lucrurile şi făcând presiune asupra guvernelor pentru ca acestea să acţioneze la rândul lor“, a mai spus dumneaei.

„Discuţiile de anul acesta nu au marcat progrese“

„Discuţiile de anul acesta nu au marcat progrese privind reluarea dezbaterilor comerciale mondiale şi nu au creat un plan pentru negocierile în domeniul combaterii schimbărilor climatice, însă au oferit o oportunitate unică de schimb de idei“, a mai arătat domnul Buzek. „Davos este un loc unic unde apar şi sunt testate noi idei. Acestea pot deveni mai târziu propuneri concrete, poate chiar la scară globală“, a mai spus preşedintele Parlamentului European.

Forumul Economic Mondial este o organizaţie internaţională independentă, care reuneşte o dată pe an, la Davos, în Elveţia, lideri politici şi afacerişti, ce dezbat problemele cele mai urgente ale planetei.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii