Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Parlamentul European despre reforma sistemului bancar
04.02.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Reforma sistemului bancar a fost una din temele cheie ale Forumului Economic Mondial de la Davos.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, „bancherii şi-au pierdut prietenii la Davos. Auto-recompensarea din sectorul bancar a fost dezaprobată în unanimitate“, a spus vicepreşedinta Parlamentului European Silvana Koch-Mehrin.

La Davos au fost discutate anul cesta planurile de reglementare şi reformare sectorului bancar ale preşedintelui american Barack Obama. Liderii băncilor au arătat însă că regulile mai numeroase vor face ca împrumuturile să devină mai dificile, lucru ce ar încetini creşterea economică.

„În afara bancherilor, toată lumea, inclusiv marii afacerişti, a fost de părere că trebuie ameliorat cadrul reglementar al sectorului bancar“, a spus vicepreşedinta Parlamentului European Silvana Koch-Mehrin, care a fost prezentă la Davos.

Către o reformă internaţională a sectorului bancar

„Sesiunile au oferit idei interesante, în special în domeniul reglementării financiare la nivel mondial“, a spus preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, care a participat la Forum. Miniştrii şi reprezentanţii sectorului bancar au ajuns la concluzia că o reglementare bancară nu poate avea loc decât la nivel mondial. „Uniunea Europeană ar trebui să îşi asume rolul de lider deoarece cooperarea între state aduce evident rezultate bune“, a adăugat doamna Koch-Mehrin.

Dumneaei a mai arătat că la Davos s-a ajuns la un consens cu privire la necesitatea creşterii economice şi a creării de locuri de muncă. „Parlamentul European poate contribui la acest lucru accelerând lucrurile şi făcând presiune asupra guvernelor pentru ca acestea să acţioneze la rândul lor“, a mai spus dumneaei.

„Discuţiile de anul acesta nu au marcat progrese“

„Discuţiile de anul acesta nu au marcat progrese privind reluarea dezbaterilor comerciale mondiale şi nu au creat un plan pentru negocierile în domeniul combaterii schimbărilor climatice, însă au oferit o oportunitate unică de schimb de idei“, a mai arătat domnul Buzek. „Davos este un loc unic unde apar şi sunt testate noi idei. Acestea pot deveni mai târziu propuneri concrete, poate chiar la scară globală“, a mai spus preşedintele Parlamentului European.

Forumul Economic Mondial este o organizaţie internaţională independentă, care reuneşte o dată pe an, la Davos, în Elveţia, lideri politici şi afacerişti, ce dezbat problemele cele mai urgente ale planetei.”

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO