Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

NUP pentru Elena Udrea


4 februarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Procurorul Marius Iacob, sefului Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a trimis o scrisoare Biroului Permanent al Camerei Deputatilor privind neinceperea urmaririi penale impotriva ministrului Elena Udrea pentru niciuna dintre aduse ministrului de Comisia parlamentara de ancheta.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, „la sesizarea Camerei Deputatilor, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a efectuat cercetari cu privire la faptele la care se face referire in raportul Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru actiuni de promovare a turismului si a imaginii Romaniei.

Prin Ordonanta din data de 18 decembrie 2009, PICCJ a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Elena Udrea, cu privire la acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, neglijenta in serviciu, deturnare de fonduri, conflict de interese, prezentare de date inexacte Parlamentului, refuz nejustificat de a furniza Parlamentului informatii si documente.

Prin aceeasi ordonanta, PICCJ a dispus neinceperea urmaririi penale fata de angajatii Ministerului Turismului, cercetati pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si pentru uzurpare de calitati oficiale.

In acelasi document, PICCJ a dispus disjungerea cauzei privind modificarea datelor postate pe site-ul oficial al Ministerului Turismului si declinarea competentei de solutionare a acesteia in favoarea DIICOT.

In data de 25 ianuarie 2010, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a fost instiintat oficial cu privire la rezolutia DIICOT in aceasta speta. Astfel, DIICOT a dispus „neinceperea urmaririi penale fata de numita Udrea Elena Gabriela cercetata pentru savarsirea infractiunii de fals informatic prevazuta de art. 48 din Legea 61/2003, deoarece nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii”.

Ludovic Orban, presedintele Comisiei parlamentare de ancheta, a declarat miercuri, 3 februarie 2010, la Realitatea TV, ca Marius Iacob si Laura Codruta Kovesi ar trebui sa-si dea demisia pentru gestionarea dosarului Elenei Udrea.

Ludovic Orban: „NUP-ul dat Elenei Udrea dovedeste ca traim intr-o lume halucinanta. In mod firesc, parchetul trebuia sa astepte finalizarea procedurilor parlamentare, raportul Curtii de Conturi, abia apoi putind vorbi de o ancheta temeinica si justificata.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică