Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Derogari privind calitatea apei potabile
04.02.2010 | snsa

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 69 din 29 ianuarie 2010 a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 11/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile.

Modificarile vizeaza procedura de acordare pentru producatorii sau distribuitorii de apa potabila a derogarilor de la prametrii chimici stabiliti prin lege sau de autoritatile publice centrale competente.

Din fericire, noile reguli constituie un progres, in sensul sporirii garantiilor pentru populatie.

Producatorul sau distribuitorul nu poate solicita decat maximum trei derogari de a parametri.

Derogarile se vor acorda numai daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
– nu constituie un pericol potential pentru sanatatea publica
– nu exista nicio alternativa de aprovizionare cu apa potabila a populatiei
– pentru o perioada de timp cat mai scurta si care nu va depasi 3 ani
– numai pana la o valoare maxima ce va fi propusa de catre directia de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti si aprobata de Institutul National de Sanatate Publica. Valoarea maxima propusa va fi cea care implica cel mai mic risc pentru sanatatea populatiei rezidente.

Prima derogare se va acorda de directia de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, cea de-a doua se va acorda de Ministerul Sanatatii, care va face cunoscuta Comisiei Europene, in cel mai scurt termen, decizia sa, transmitandu-i si referatul de evaluare cu motivele care justifica aceasta decizie, iar cea de-a treia derogare se va aproba de Comisia Europeana.

Derogarile nu sunt aplicabile apei destinate consumului uman oferite spre vanzare in sticle sau recipiente.

SAVESCU NITOIU SI ASOCIATII (SNSA)

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti