Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro


Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Prahova. Judecatorul Gabriel Tanasescu a fost detasat la Ministerul Justitiei
08.02.2010 | JURIDICE.ro

Comunicat Tribunalul Prahova: „La data de 4 februarie 2010, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus detaşarea domnului judecător Tănăsescu Gabriel, din cadrul Tribunalului Prahova la Ministerul Justiţiei, pe o perioadă de trei ani, începând cu data de 8 februarie 2010.

Această măsură a fost adoptată fără a se fi solicitat, în prealabil, punctul de vedere al Preşedintelui Tribunalului Prahova, aşa cum statuează art. 6 alin. 2 din Hotărârea nr. 193/2006 a Consiliului Superior al Magistraturii, o astfel de cerere ajungând la instanţă abia în ziua şedinţei Secţiei pentru Judecători pe a cărei ordine de zi se afla respectiva propunere de detaşare.

În plus, Tribunalul Prahova funcţiona efectiv, de la data de 1 ianuarie 2010, cu un număr de doar 24 de judecători, dintr-o schemă de 40 de judecători, iar în anul 2009 a înregistrat o încărcătură medie/judecător de 1291 dosare, mult superioară mediei la nivel naţional, care a fost de 860 dosare/judecător.”

Nota Juridice.ro:  Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, a sustinut personal, in fata membrilor Sectiei pentru judecatori, cererea de detasare a judecatorului Gabriel Tanasescu, declarand ca a facut parte din echipa sa si ca intentioneaza sa propuna premierului Emil Boc revenirea pe aceeasi functie, respectiv de secretar de stat.

Virgil Andreies s-a exprimat in sensul admiterii cererii de detasare.

A se vedea si:

Sectia pentru judecatori a CSM a respins cererea de detasare a secretarului de stat Gabriel Tanasescu

Gabriel Tanasescu a fost eliberat din functia de secretar de stat in MJLC


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.