Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul de functionare a Registrului comertului a fost adoptat de Guvern


8 februarie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Corporate, Flux informații, Noutăți legislative

In sedinta de vineri, 5 februarie 2010, Guvernul a adoptat Regulamentul de functionare a Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) si a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale, a anuntat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Romaniei, „prin adoptarea acestui regulament s-a urmarit, pe de o parte, punerea in aplicare la nivelul Registrului Comertului a Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea agentiilor. Pe de alta parte, am urmarit reorganizarea interna a Registrului Comertului, dupa ce am decis schimbarea procedurilor de inregistrare, prin retragerea judecatorului delegat de la Registrul Comertului”, a declarat ministrul Justitiei.

Structura organizatorica si schema de personal a ONRC au fost modificate pentru a face posibila reducerea de posturi stabilita de legea reorganizarii agentiilor, de la 2.300 la 1787 de posturi. In acest scop, au fost desfiintate anumite categorii de posturi de conducere, au fost transformate unele posturi de conducere in posturi de conducere de nivel inferior (de exemplu, posturile de director in posturi de sef serviciu sau sef birou), au fost comasate compartimente.

Actul normativ contine prevederi ce detaliaza statutul personalului si noul regim de salarizare, in acord cu legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, si delimiteaza noul cadru in care pot fi negociate contractele colective si individuale de munca.

Modificarea legislatiei in sensul eliminarii controlului judecatorului delegat la registrul comertului a permis si regandirea modului de repartizare a competentelor pe compartimente, pentru a eficientiza activitatea de inregistrare in registrul comertului si corelarea logica a atributiilor structurilor institutiei. Pentru indeplinirea, in mod unitar, la nivelul intregii tari, a noilor competente ale personalului ONRC, a fost infiintata Comisia de analiza si practica unitara a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale, care elaboreaza puncte de vedere cu privire la aspectele juridice sesizate de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale, care sunt aduse la cunostinta tuturor oficiilor.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică