Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul de functionare a Registrului comertului a fost adoptat de Guvern


08.02.2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Corporate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In sedinta de vineri, 5 februarie 2010, Guvernul a adoptat Regulamentul de functionare a Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) si a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale, a anuntat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Romaniei, „prin adoptarea acestui regulament s-a urmarit, pe de o parte, punerea in aplicare la nivelul Registrului Comertului a Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea agentiilor. Pe de alta parte, am urmarit reorganizarea interna a Registrului Comertului, dupa ce am decis schimbarea procedurilor de inregistrare, prin retragerea judecatorului delegat de la Registrul Comertului”, a declarat ministrul Justitiei.

Structura organizatorica si schema de personal a ONRC au fost modificate pentru a face posibila reducerea de posturi stabilita de legea reorganizarii agentiilor, de la 2.300 la 1787 de posturi. In acest scop, au fost desfiintate anumite categorii de posturi de conducere, au fost transformate unele posturi de conducere in posturi de conducere de nivel inferior (de exemplu, posturile de director in posturi de sef serviciu sau sef birou), au fost comasate compartimente.

Actul normativ contine prevederi ce detaliaza statutul personalului si noul regim de salarizare, in acord cu legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, si delimiteaza noul cadru in care pot fi negociate contractele colective si individuale de munca.

Modificarea legislatiei in sensul eliminarii controlului judecatorului delegat la registrul comertului a permis si regandirea modului de repartizare a competentelor pe compartimente, pentru a eficientiza activitatea de inregistrare in registrul comertului si corelarea logica a atributiilor structurilor institutiei. Pentru indeplinirea, in mod unitar, la nivelul intregii tari, a noilor competente ale personalului ONRC, a fost infiintata Comisia de analiza si practica unitara a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale, care elaboreaza puncte de vedere cu privire la aspectele juridice sesizate de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale, care sunt aduse la cunostinta tuturor oficiilor.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro