Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Regulamentul de functionare a Registrului comertului a fost adoptat de Guvern
08.02.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In sedinta de vineri, 5 februarie 2010, Guvernul a adoptat Regulamentul de functionare a Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) si a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale, a anuntat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Romaniei, „prin adoptarea acestui regulament s-a urmarit, pe de o parte, punerea in aplicare la nivelul Registrului Comertului a Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea agentiilor. Pe de alta parte, am urmarit reorganizarea interna a Registrului Comertului, dupa ce am decis schimbarea procedurilor de inregistrare, prin retragerea judecatorului delegat de la Registrul Comertului”, a declarat ministrul Justitiei.

Structura organizatorica si schema de personal a ONRC au fost modificate pentru a face posibila reducerea de posturi stabilita de legea reorganizarii agentiilor, de la 2.300 la 1787 de posturi. In acest scop, au fost desfiintate anumite categorii de posturi de conducere, au fost transformate unele posturi de conducere in posturi de conducere de nivel inferior (de exemplu, posturile de director in posturi de sef serviciu sau sef birou), au fost comasate compartimente.

Actul normativ contine prevederi ce detaliaza statutul personalului si noul regim de salarizare, in acord cu legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, si delimiteaza noul cadru in care pot fi negociate contractele colective si individuale de munca.

Modificarea legislatiei in sensul eliminarii controlului judecatorului delegat la registrul comertului a permis si regandirea modului de repartizare a competentelor pe compartimente, pentru a eficientiza activitatea de inregistrare in registrul comertului si corelarea logica a atributiilor structurilor institutiei. Pentru indeplinirea, in mod unitar, la nivelul intregii tari, a noilor competente ale personalului ONRC, a fost infiintata Comisia de analiza si practica unitara a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale, care elaboreaza puncte de vedere cu privire la aspectele juridice sesizate de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale, care sunt aduse la cunostinta tuturor oficiilor.”

Secţiuni: Content, Corporate, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO