Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANI raspunde Realitatii TV si Jurnalului National


8 februarie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

ANI a facut unele precizari cu privire la deplasarile externe ale presedintelui ANI, Alexandru Macovei, fata de unele afirmatii aparute in mass-media.

Potrivit unui comunicat al ANI, „in data de 03 februarie 2010, ora 23.54, moderatorul emisiunii „Ora de foc”, domnul Adrian URSU a afirmat ca diurnele acordate de catre Agentia Nationala de Integritate pentru deplasarile externe in interes de serviciu efectuate de catre domnul Alexandru-Catalin MACOVEI, Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, insumeaza 10.000 EURO, informatie neconforma cu realitatea.

In editia de astazi, 05 februarie 2010, a ziarului „Jurnalul National”, sub semnatura domnului Dan CONSTANTIN a fost publicat articolulul intitulat „ANI, o minciuna europeana”, care contine de asemenea date si informatii incorecte si defaimatoare la adresa Presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, domnul Alexandru-Catalin MACOVEI.

Pentru o corecta si completa informare a opiniei publice, Agentia Nationala de Integritate face urmatoarele precizari:

1. In perioada 2008-2009, domnul Alexandru-Catalin MACOVEI, Presedintele Agentiei Nationale de Integritate,  a efectuat deplasari externe, in interes de servicu, numai pe continentul european.

2. In realitate, indemnizatiile de deplasare externa, acordate domnului Alexandru-Catalin MACOVEI au fost in cuantum total de 1.815,5 EURO in anul 2008 si de 204 EURO in anul 2009, contrar celor afimate atat de domnul Adrian URSU, cat si de  domnul Dan CONSTANTIN, conform carora domnul Alexandru-Catalin MACOVEI ar fi beneficiat de o diurna de 10.000 EURO. Aceste informatii se regasesc si in declaratiile de avere publicate pe pagina de Internet a Agentiei.

3. Referitor la afirmatia “aparat birocratic de circa 200 de angajati”, precizam ca, in momentul de fata, numarul angajatilor Agentiei Nationale de Integritate este de 115 persoane.

4. Cu privire la bugetul Agentiei Nationale de Integritate, precizam ca institutiei i-au fost alocate, pentru anul 2010, aproximativ 3,5 milioane EURO, si nu 6,5 milioane EURO.

5. In spiritul transparentei, Agentia Nationala de Integritate publica, cu respectarea prevederilor legale, pe pagina sa de Internet, `www.integritate.eu`, informatiile de interes public referitoare la activitatea desfasurata, inclusiv cele referitoare la incheierea protocoalelor de colaborare institutionala la nivel national si international.

Apreciem faptul ca atat afirmatiile domnului Adrian URSU, cat si articolul publicat sub semnatura domnului Dan CONSTANTIN contin informatii nereale si nefondate, de natura a aduce prejudicii de imagine atat domnului Alexandru-Catalin MACOVEI, Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, cat si institutiei.

Pentru corecta informare a opiniei publice, solicitam publicarea/difuzarea, in termenul legal, a dreptului la replica al Agentiei Nationale de Integritate, reafirmandu-ne, in acelasi timp, disponibilitatea de a lamuri toate neclaritatile dumneavostra si de a va furniza toate informatiile care sunt de interes public.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro