Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

Carti si reviste noi la editura C.H.BECK
08.02.2010 | Loredana PELMUSI


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Stimati utilizatori ai Juridice.ro, va prezentam cele mai noi aparitii editoriale ale C.H.BECK din perioada 26 ianuarie – 8 februarie 2010:

null

Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare (actualizat la 15.01.2010
Editie ingrijita de Mihai Bragaru

Ediţia a 8-a a lucrării, îngrijită de Mihai Brăgaru, consilier juridic la Ministerul Finanţelor Publice, reprezintă un instrument deosebit de util practicianului deoarece cuprinde, pe lângă Codul fiscal, şi Normele metodologice de aplicare (cu ultimele modificări şi completări aduse prin H.G. nr. 1620/2009 – M.Of. nr. 927 din 31 decembrie 2009), inserate direct sub articolele din Cod la care se referă, precum şi deciziile Comisiei fiscale centrale, trimiteri la deciziile Curţii Constituţionale, la Ordinele ministrului finanţelor publice şi la cele ale preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

De asemenea, începând cu această ediţie, sunt incluse în lucrare şi trimiteri la jurisprudenţă şi doctrină, pentru a veni în ajutorul celor care doresc să aprofundeze materia.

* * *

nullCurierul fiscal nr. 1/2010

Am început anul 2009 de la o creştere economică de 5%, apoi de 3% apoi de … şi am încheiat anul cu scădere economică de 7%. Anul 2010 îl începem de la o creştere economică prognozată de 1,3%. Să sperăm că anul acesta trendul va fi invers.

La începutul anului 2009 ştiam că impozitul minim se aplică doar la baruri de noapte, cazinouri, discoteci şi alte asemenea şi când se definitivează impozitul pe profit se compară profitul impozabil anual x 16% cu veniturile anuale x 5%. Pe parcurs am aflat că impozitul minim poate fi aplicat la tot ce mişcă şi chiar şi la ce nu mişcă. La finalul anului 2009 am aflat că definitivarea impozitului pe profit pe anul 2009 nu înseamnă doar compararea impozitului pe profit anual cu impozitul minim anual şi alegerea celui mai mare, ci şi alte artificii care în diferite cazuri duc la un impozit majorat (cine nu crede poate încerca să completeze formularul 101).

* * *

nullBuletinul Casatiei nr. 1/2010

Începând cu luna ianuarie a anului 2010, Buletinul Casaţiei va fi publicat lunar, calendarul de publicare urmând să includă lunile ianuarie-iunie şi septembrie-decembrie, excluzând lunile iulie şi august, care corespund vacanţei judecătoreşti.

În paginile fiecărui număr al revistei se vor regăsi, în rezumat, decizii recente prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat, cu valoare de principiu, probleme de drept, precum şi cele mai noi decizii în interesul legii. Trimestrial, revista oficială a instanţei supreme va include şi rubricile comunicări şi doctrină.

Numărul 1/2010 al Buletinului propune, ca de fiecare dată, cele mai semnificative decizii pronunţate de Instanţa Supremă.

Vă dorim lectură plăcută!

Loredana Pelmusi, C.H.BECK

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate