Dinamica dreptului romanesc dupa aderarea la Uniunea Europeana – Bucuresti, 26 aprilie 2010
8 februarie 2010 | JURIDICE.ro

In data de 26 aprilie 2010, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane organizeaza sesiunea stiintifica. „Dinamica dreptului romanesc dupa aderarea la Uniunea Europeana”.
La această sesiune ştiinţifică vor participa, ca şi la ediţiile anterioare, pe lângă cercetătorii Institutului şi cadre didactice, specialişti din diverse domenii ale ştiinţelor juridice, precum şi practicieni ai dreptului, potrivit directorului Institutului, prof. univ. dr. Emil Gheorghe Moroianu
COMITET ŞTIINŢIFIC
Preşedinte: prof. univ. dr. Emil Gheorghe MOROIANU, cercetător ştiinţific gr. I
Referenţi ştiinţifici:
– prof. univ. dr. George ANTONIU, cercetător ştiinţific gr. I
– prof. univ. dr. Sofia POPESCU, cercetător ştiinţific gr. I
– prof. univ. dr. Dumitra POPESCU, cercetător ştiinţific gr. I
– prof. univ. dr. Rodica STĂNOIU, cercetător ştiinţific gr. I
– prof. univ. dr. Marilena ULIESCU, cercetător ştiinţific gr. I
– conf. univ. dr. Mihai Daniel ŞANDRU, cercetător ştiinţific gr. II
– dr. Tudor AVRIGEANU, cercetător ştiinţific gr. II
– dr.Ortansa BREZEANU, cercetător ştiinţific gr. II
– Roxana MUNTEANU, cercetător ştiinţific gr. II
– dr. Bogdan PĂTRAŞCU, cercetător ştiinţific gr. II.
COMITET DE ORGANIZARE
Preşedinte: prof. univ. dr. Emil Gheorghe MOROIANU
Vicepreşedinte: prof. univ. dr. George ANTONIU
Membrii:
– prof.univ.dr.ing. Ştefan Sorinel GHIMIŞI
– dr. Bogdan PĂTRAŞCU, cercetător ştiinţific gr. II
– dr. Tudor AVRIGEANU, cercetător ştiinţific gr. II
– Ion IFRIM, cercetător ştiinţific gr. III
– Mihaela BERINDEI, cercetător ştiinţific
– ec. Adriana DIACONESCU, contabil şef
– Rozalia FLĂMÂNZEANU, consilier juridic
– Iolanda VASILE, consilier juridic
– Mariana PETRESCU, contabil
CONDIŢII DE PARTICIPARE
Înscrierea lucrării/lor până la data de 20 februarie 2010, prin e-mail, trimiţând formularul de participare completat şi rezumatul împreună cu cuvintele cheie la adresa de e-mail: icj_juridic@yahoo.com cu menţiunea „ Sesiune ICJ -2010”.
Achitarea taxei de participare până la 12 aprile 2010; taxa de participare pentru prima lucrare este de 100 RON, pentru a doua lucrare este de 50 RON şi se achită în contul RO52TREZ7055003XXX000085, Trezoreria Sector 5 Bucureşti, pe numele Institutului de Cercetări Juridice „Acad.Andrei Rădulescu”, Cod Fiscal 4433910, cu menţiunea „taxă participare sesiune ştiinţifică, 26 aprilie 2010”
1 Martie 2010 termenul limită pentru triminerea lucrărilor in extenso. Lucrarile care nu vor respecta acest termen nu vor mai fi publicate.
În contul taxei de participare se asigură publicarea lucrărilor (Editura Hamangiu, ISBN 978-606-522-192-5, acreditată CNCSIS), materialele necesare participării la lucrările sesiunii, coffe-break şi bufet suedez la prânz).
CERINŢE DE REDACTARE A LUCRĂRILOR
Redactarea lucrării se va face în limba română, folosind editorul de texte Word, în format A4, pe o singură faţă, aliniat Justify, la un rând distanţă, poziţionată la 2 rânduri distanţă sub rezumat şi cuvintele cheie; margini: (sus/jos/stânga/dreapta) 2 cm, cu font Times New Roman, caractere de 12. Limita recomandată a lucrării : maximum 10 pagini.
Titlul lucrării: scris cu majuscule, Times New Roman, caractere de 14, bold, centrat.
Autor/co-autor: numele şi prenumele autorului/autorilor se scrie în dreapta, la două rânduri distanţă sub titlu. Prenumele se scrie cu Times New Roman, caracter 12, italic, bold, iar numele de familie se scrie cu Times New Roman, caracter 12, cu majuscule, italic, bold. După numele de familie se va trece un asterix şi, ca notă de subsol, se va scrie calitatea autorului, gradul didactic, titlul ştiinţific (dacă este cazul), instituţia sau locul de muncă (pentru fiecare autor separat, dacă este cazul).
Rezumatul şi cuvintele cheie: în limita a 10 rânduri de text, redactate într-o limbă de circulaţie internaţională, se scriu la începutul lucrării respectând următoarele cerinţe: Times New Roman, caractere de 10, italic, Justify, la două rânduri distanţă de numele autorului.
Notele de subsol: se numerotează în ordinea utilizării lor în text, Times New Roman, caractere de 10, Justify, potrivit exemplului de mai jos : M.Cantacuzino, Elemente de drept civil, Ed.Cartea Românească, Bucureşti, 1921, p.68.
Lucrările se trimit în format electronic pe adresa de e_mail menţionată, în atenţia persoanei de contact.
PRECIZĂRI SUPLIMENTARE
- Pentru înscriere recomandăm completarea formularului de înregistrare si trimiterea lui până la termenul stabilil. Înscrierile care depăşesc termenul nu vor fi acceptate.
- Prezentarea şi susţinerea lucrărilor se face în limba română.
- Durata de expunere a unei lucrări : 15 min.maxim
- Se acceptă două lucrări ca unic autor sau prim autor, cu respectarea condiţiilor de participare.
- Lucrările care nu vor fi trimise până la termenul stabilit, nu vor fi publicate. De asemenea, lucrările care nu vor fi susţinute în cadrul sesiunii nu vor fi publicate.
- Lucrările sesiunii se vor desfăşura pe secţiuni.
- Sesiunea se va desfăşura la sediul Institutului de Cercetări Juridice „Acad.Andrei Rădulescu”, Calea 13 Septembrie nr.13, sectorul 5, Bucureşti, începând cu ora 9,30.
- Programul detaliat al sesiunii va fi comunicat în timp util.